Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infotech:Ξεκινά πρόγραμμα real estate στην Πολωνία

Την υλοποίηση ενός νέου σημαντικού προγράμματος real estate στην Πολωνία θα ξεκινήσει στους πρώτους μήνες του 2006 η Alpha Γκρίσιν Infotech, της οποίας τα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο σημείωσαν αύξηση 212,3% και σε ενοποιημένη βάση αύξηση κατά 146%. Αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό ως 1,8%.

Infotech:Ξεκινά πρόγραμμα real estate στην Πολωνία
Την υλοποίηση ενός νέου σημαντικού προγράμματος real estate θα ξεκινήσει στους πρώτους μήνες του 2006 η Alpha Γκρίσιν Infotech.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την αξιοποίηση έκτασης 27 στρ. στο κέντρο της Κρακοβίας, στην Πολωνία, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Alpha Krakow Development S.P.Z.O.O. και σε συνεργασία με ξένους επενδυτές.

Σημειώνεται ακόμα ότι το νέο πρόγραμμα τα οποίο θα υλοποιήσει η εταιρία επιβεβαιώνει την ενίσχυση της θέσης της κατά τη διάρκεια του 2005, τόσο με τη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών όσο και με την έντονη ανάπτυξή της στις αγορές του εξωτερικού.

Από τις αρχές του 2005 η Αλφα Γκρίσιν Infotech ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος ανάπτυξης στις αγορές των Βαλκανικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην ίδρυση με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας των εταιριών Alpha Grissin Infotech Boulgaria AD με δραστηριότητα στον τομέα των μηχανημάτων υποστήριξης Η/Υ και Alpha Grissin Imoti SA, Alpha Mladost Development SA με δραστηριότητες στον τομέα του real estate. Επίσης στον τομέα του real estate, ίδρυσε την Alpha Krakow Development S.P.Z.O.O. με έδρα την Κρακοβία στην Πολωνία.

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό έγινε με γρήγορους ρυθμούς καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα και με χρήση ιδίων κεφαλαίων η Alpha Γκρίσιν Infotech:

* Δημιούργησε υπερσύγχρονο Disaster Center στη Βουλγαρία στελεχωμένο με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό το οποίο προσφέρει υπηρεσίες: data storage (disk space), data hosting (web server, connectivity and disk space, collocation (power, cooling, connectivity), disaster and data recovery.

* Προχώρησε μέσω της Alpha Grissin Imoti SA και της Alpha Mladost Development SA στην αγορά σειράς οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της Σόφιας.

Η έντονη δραστηριότητα της Αλφα Γκρίσιν Infotech συνοδεύτηκε από βελτιώσεις στα οικονομικά της μεγέθη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο εννεάμηνο του 2005 η εταιρία κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο πληροφορικής, και να παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης κερδών που ήταν ο υψηλότερος στον κλάδο της πληροφορικής και ένας από τους ισχυρότερους μεταξύ των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες λογιστικές της καταστάσεις για το εννεάμηνο του 2005 ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 4% στις 6,406 εκάτ. ευρώ και σε ενοποιημένο επίπεδο έφθασε τις 6,563 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 6,6%,.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,105 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 212,3% και σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 863,34 χιλ. ευρώ μετά από αύξηση κατά 146%.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,14 ευρώ στο τέλος του εννεαμήνου 2005 έναντι 0,04 ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2004.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι από τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2005 προκύπτει και η πολύ καλή κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας καθώς η σχέση ξένων προς σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων περιορίζεται στο 40%. Σύνολο τραπεζικού δανεισμού είναι 3,15 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα που παρουσίασε η εταιρία στο εννεάμηνο προδιαθέτει για την εξέλιξη των μεγεθών της στο σύνολο της χρήσης του 2005 αλλά και για περαιτέρω βελτιώσεις.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλης Γκρίσιν σχολίασε: ”Προσδοκούμε, μεσοπρόθεσμα, σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας εκτός Ελλάδος καθώς και από τη βελτίωση των συνθηκών της ελληνικής αγοράς στην υλοποίηση έργων υποδομής τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής”.

Εξάλλου, η Alpha Γκρίσιν Infotech ανακοίνωσε ότι σε εφαρμογή της από 28/3/2005 απόφασης της τακτικής γενικής συνέλευσης, προτίθεται να προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 1,8% δηλαδή τεμάχια 100.000 με κατώτατη τιμή 0,50 ευρώ και ανώτατη 2,50 ευρώ για κάθε μετοχή και στο χρονικό διάστημα από 12/12/2005 έως 31/01/2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v