Πλαστικά Θράκης: Aπέκτησε το 51% της Pairis Pack

Tην απόκτηση 35% της Pairis Pack, καθώς και την συμφωνία για απόκτηση επιπλέον 16% μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων της ανωτέρω εταιρίας, γνωστοποίησε η Πλαστικά Θράκης. Το τίμημα για την απόκτηση του 35% της Pairis Pack ανέρχεται σε 857.000 ευρώ περίπου.

Πλαστικά Θράκης: Aπέκτησε το 51% της Pairis Pack
Tην απόκτηση 35% της Pairis Pack, καθώς και την συμφωνία για απόκτηση επιπλέον 16% μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ανωτέρω εταιρίας, γνωστοποίησε η Πλαστικά Θράκης.

Το τίμημα για την απόκτηση του 35% της Pairis Pack ανέρχεται σε 857.000 ευρώ περίπου και καταβλήθηκε σε μετρητά.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρίας Πλαστικά Θράκης γνωστοποίησε ότι σήμερα 8/12/2005 η θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία ”Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ” η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων άκαμπτης συσκευασίας απόκτησε το 35% της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Pairis Pack με έδρα το Δήμο Θηβών του Νομού Βοιωτίας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας και ειδικότερα στην παραγωγή προϊόντων συσκευασίας από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS).

Παράλληλα, δυνάμει σχετικής συμφωνίας που υπέγραψε σήμερα η ως άνω θυγατρική εταιρεία, η εταιρία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ συμφώνησε να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Pairis Pack μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Pairis Pack κατά το ποσό των 856.000 ευρώ περίπου, το οποίο ενδέχεται να μειωθεί σύμφωνα με τους όρους της ως άνω συμφωνίας, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την εταιρία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ και θα λάβει χώρα εντός του 2006.

Κατόπιν της αύξησης αυτής, η εταιρεία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ θα κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Pairis Pack.

Η εταιρία Pairis Pack λειτουργεί από τα τέλη του 2004 ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις στο δήμο Θηβών, ως αποτέλεσμα του επενδυτικού προγράμματος το οποίο υλοποίησε ύψους 5 εκ. ευρώ περίπου.

Τα προϊόντα συσκευασίας διογκωμένης πολυστερίνης (EPS) έχουν βρει ευρεία χρήση στον κλάδο συσκευασίας τυποποιημένου κρέατος, κηπευτικών, φρούτων (δισκάκια ορθογώνια, τρίγωνα κ.α.), καθώς επίσης και στη συσκευασία έτοιμου φαγητού (container μεταφοράς έτοιμου φαγητού) και των προϊόντων που προσφέρονται στα σημεία ταχείας εστίασης (δοχείο χάμπουργκερ, ποτήρι καφέ κ.α.).

Η Διοίκηση του Ομίλου Πλαστικά Θράκης προέβη στην εν λόγω επιχειρηματική κίνηση στο πλαίσιο προώθησης της στρατηγικής της για περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση της παρουσίας της στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αμφότερες οι διοικήσεις των εταιρειών δηλώνουν ικανοποιημένες από την εν λόγω συνεργασία. Ειδικότερα:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ κ. Δημήτρης Πολυχρονόπουλος δηλώνει τα εξής:”Η αναγνώριση της διαρκώς αυξανόμενης τάσης για τυποποίηση των προϊόντων ως απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής, μας ώθησε στην απόφαση για επέκταση της δραστηριότητάς μας και στον κλάδο της συσκευασίας τυποποιημένων προϊόντων στον οποίο η εταιρία δεν είχε παρουσία μέχρι πρότινος. Θεωρούμε ότι η συνεργασία με την εταιρεία Pairis Pack η οποία εξειδικεύεται στον εν λόγω κλάδο θα μας επιτρέψει να έχουμε μία άμεση και αποτελεσματική διείσδυση σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά”.

Από την πλευρά της Pairis Pack ο Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Λουκιανός Παϊρης δηλώνει ότι: ”Η συνεργασία με τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για την πορεία της Pairis Pack. Η ισχυρή παρουσία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης μέσω του ανεπτυγμένου δικτύου πωλήσεων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθιστά άμεση τη διείσδυση των προϊόντων διογκωμένης πολυστερίνης στις εν λόγω αγορές και την απόκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v