Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio Visual: Μετοχική συνεργασία με ΑΤΤΙΚΑ ΑΕ

Συμφωνία μετοχικής συνεργασίας με την εταιρία ”ΑΤΤΙΚΑ ΑΕ Διαφημιστικών Κινηματογραφικών & Εμπορικών Επιχειρήσεων” υπέγραψε στις 27/12/2005 η Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνας (Audio Visual).

Audio Visual: Μετοχική συνεργασία με ΑΤΤΙΚΑ ΑΕ
Συμφωνία μετοχικής συνεργασίας με την εταιρία ”ΑΤΤΙΚΑ ΑΕ Διαφημιστικών Κινηματογραφικών & Εμπορικών Επιχειρήσεων” υπέγραψε στις 27/12/2005 η Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνας (Audio Visual).

Βάσει της συμφωνίας η Audio Visual θα αποκτήσει μέσω εξαγοράς το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΤΙΚΑ, έναντι τιμήματος 1.000.000 ευρώ, ενώ θα αποκτήσει και δικαίωμα επικαρπίας επί επιπλέον ποσοστού συμμετοχής 15% των μετοχών της ΑΤΤΙΚΑ, έναντι 750.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, η εν λόγω συμφωνία παρέχει σε μεσοπρόθεσμο διάστημα το δικαίωμα προς την Audio Visual για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΤΙΚΑ.

Η εταιρία ΑΤΤΙΚΑ της οποίας υφιστάμενος πωλητής μέτοχος είναι ο κ. Παντελής Μητρόπουλος, έχει συνάψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών διαφημίσεων, προώθησης και υποτιτλισμού τόσο με την ”Προοπτική” όσο και με την Audio Visual και διακρίνεται για την υψηλή της εξειδίκευση και τεχνογνωσία ως προς τη προώθηση και επικοινωνία θεαμάτων και υπηρεσιών ψυχαγωγίας.

Δεδομένου των συσχετισμένων δραστηριοτήτων ομίλου της Audio Visual, η εν λόγω συμμετοχή κρίθηκε ως στρατηγικής σημασίας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της Audio Visual από παράπλευρες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της ΑΤΤΙΚΑ για τη χρήση του 2004 ανήλθε στο ποσό των 5.706.425 ευρώ, τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων στο ποσό των 564.009 ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 276.718 ευρώ.

Η ένταξη μιας εξειδικευμένης εταιρίας διαφήμισης και επικοινωνίας στον όμιλο της Audio Visual, κινείται στα πλαίσια της στρατηγικής του ομίλου για καθετοποίηση στο χώρο της indoor και outdoor ψυχαγωγίας και αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις ως προς την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργιών και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας προώθησης των υπηρεσιών και προϊόντων του ομίλου.

Πλέον ο όμιλος της Audio Visual διαθέτει ισχυρή παρουσία σε όλο το φάσμα εκμετάλλευσης και προώθησης δικαιωμάτων ταινιών (video club, τηλεοπτική προβολή, κινηματογραφική διανομή), στην εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Ster Cinemas, στην εκμετάλλευση ψυχαγωγικών πάρκων μέσω της συνδεδεμένης κατά 42% εταιρίας Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα, στην εκμετάλλευση τηλεοπτικών παραγωγών μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας ON Production καθώς και στη κατασκευή και αναπαραγωγή CDs και DVDs μέσω της 51% θυγατρικής της ΒΜΛ ΑΕ.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιριών του ομίλου της Audio Visual (ανεξαρτήτως ενοποίησης) αναμένεται να ξεπεράσει σε ετήσια βάση τα 110 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας έναν ιδιαίτερα ισχυρό όμιλο στον ευρύτερο χώρο της ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v