Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρισμα 0,17 ευρώ από τον Τηλέτυπο

Ενεκρίθη η διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ (58 δρχ.) ανά μετοχή από τη γ.σ. της Τηλέτυπος. Τα κέρδη προ φόρων πενταμήνου εμφάνισαν ανεπαίσθητη μείωση της τάξης του 1,2%, ενώ αύξηση 6,1% παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών.

Μέρισμα 0,17 ευρώ από τον Τηλέτυπο
Θετική πορεία οικονομικών μεγεθών αναμένει για την επόμενη διετία η διοίκηση της Τηλέτυπος, εκτιμήσεις οι οποίες επιβεβαιώνονται από τα οικονομικά στοιχεία του πενταμήνου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία ενέκρινε την διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ (58 δρχ.) ανά μετοχή, το Mega κατέχει την πρώτη θέση σε ότι αφορά στο μερίδιο διαφημιστικής δαπάνης με ποσοστό 33,02% της αγοράς.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας εμφάνισαν ανεπαίσθητη μείωση της τάξης του 1,2% και διαμορφώθηκαν σε 8,46 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 6,1% σημείωσε ο κύκλος εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε σε 58,3 εκατ. ευρώ έναντι 54,9 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο πεντάμηνο του 2001.

Στο ίδιο διάστημα το Mega Channel πέρασε πρώτο στην τηλεθέαση στην ζώνη υψηλής θεαματικότητας με ποσοστό 25,4%.

Οι θετικές εκτιμήσεις της διοίκησης βασίζονται επίσης, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ηλία Τσίγκα στην αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση της πρώτης θέσης στην ζωνη υψηλής θεαματικότητας διαδραμάτισε όπως ανακοινώθηκε, το τηλεπαιχνίδι ”Bar” το οποίο κατείχε σταθερά μερίδιο τηλεθέασης άνω του 30%.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Πουρσανίδη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στην θέση του παραιτηθέντος κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη, ενώ επανεγκρίθηκε απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% σε εύρος τιμής από τα 4 έως τα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v