Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Διευκρινίσεις για το ”Holy Bread”

Σε διαδικασία προσαρμογής των ενεργειών επικοινωνίας καθώς και της επισήμανσης του προϊόντος ”Holy Bread” ώστε να είναι τυπικά σύμφωνες με τις κείμενες διατάξεις ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, μετά τις σχετικές υποδείξεις του ΕΦΕΤ.

Καραμολέγκος: Διευκρινίσεις για το ”Holy Bread”
Σε διαδικασία προσαρμογής των ενεργειών επικοινωνίας καθώς και της επισήμανσης του προϊόντος ”Holy Bread” ώστε να είναι τυπικά σύμφωνες με τις κείμενες διατάξεις ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, μετά τις σχετικές υποδείξεις του ΕΦΕΤ που κοινοποιήθηκαν στην εταιρία στις 23 Ιανουαρίου 2006.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι αναδιατυπώνεται το διαφημιστικό μήνυμα στο σημείο αναφοράς του ποσοστού μείωσης της χοληστερίνης και οι νέες συσκευασίες του προϊόντος είναι ήδη έτοιμες και περιλαμβάνουν τις ορθές επισημάνσεις που ορίζει ο ΕΦΕΤ.

Άλλωστε, το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών είναι υπό διαμόρφωση σε επίπεδο Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομα νέα νομοθεσία αναμένεται να καθορίσει τις προϋποθέσεις χρήσης των λειτουργικών ιδιοτήτων τους.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, παραμένει σταθερά πιστή στις αρχές που διέπουν την επιχειρηματική της δράση. Σύμφωνα μ’ αυτές, η εταιρεία παράγει προϊόντα αυστηρά ελεγμένα και με υψηλή διατροφική αξία. Έτσι, δημιούργησε και διέθεσε στους καταναλωτές, το holy bread, το οποίο περιέχει φυσική β-γλυκάνη, συστατικό που συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης.

Σεβόμενη το αίσθημα εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν καθημερινά οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα της, καθώς και τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών ελέγχου, η Καραμολέγκος θέλει να διαβεβαιώσει ότι η διαφημιστική προβολή επικεντρώθηκε στο βασικό συστατικό του holy bread, τη β-γλυκάνη.

Η φυσική β-γλυκάνη, οι διαλυτές φυτικές ίνες, τις οποίες συναντάμε στην καρδιά της βρώμης, με βάση διεθνείς έρευνες και κλινικές μελέτες*, έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής με χαμηλές θερμίδες, να συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης.

Η εταιρία ενημερώνει ότι, όλες οι έρευνες, που αποδεικνύουν τις προδιαγραφές, τις ιδιότητες και τους μηχανισμούς λειτουργίας της β-γλυκάνης που περιέχεται στο holy bread, παραμένουν στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής.

Το holy bread είναι ένα νέο προϊόν, που απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι η σωστή διατροφή βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της καλής τους υγείας. Δεν αντίκειται και δεν υποκαθιστά φαρμακευτικές θεραπείες μείωσης της χοληστερίνης. Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι είναι το μόνο προϊόν στην Ελληνική αγορά που περιέχει φυσική β-γλυκάνη.

Η δράση της είναι αποδεδειγμένα ευεργετική, αφού δεσμεύει τα βλαβερά μόρια της χοληστερίνης και τα αποβάλει με φυσικό τρόπο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η πολυετής αξιόπιστη παρουσία και το αυξημένο αίσθημα ευθύνης της εταιρίας Καραμολέγκος, επιβεβαιώνεται με τη διάθεση του holy bread.

Η εταιρεία στέκεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη μπροστά στους επιστήμονες και τους αναρίθμητους ερευνητές, που αλλάζουν καθημερινά και δραστικά τον κόσμο μας και συμβάλουν στην καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.

Χρησιμοποιεί τη γνώση που αναλογεί στη δραστηριότητα της και προσφέρει προϊόντα υγιεινά και ελεγμένα.

Επίσης, ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων αποτελούν πάγια αρχή της Καραμολέγκος, η οποία θα συνεχίσει να δημιουργεί βασιζόμενη στο τρίπτυχο Παράδοση - Ποιότητα - Καινοτομία.

*Ο F.D.A (Food & Drug Administration) των Η.Π.Α. ενέκρινε το 1997, μετά από δημοσίευση 37 επιστημονικών άρθρων, τη χρήση της βρώμης και των παραγώγων της σε προϊόντα διατροφής, καταξιώνοντας τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών που απέδειξαν ότι το φυσικό συστατικό β-γλυκάνη βοηθά σημαντικά στη μείωση της χοληστερίνης.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της, αφορούν προϊόντα με ελάχιστη περιεκτικότητα β-γλυκάνης, 0,75γρ ανά μερίδα, συνιστώντας την ημερήσια κατανάλωση σε τουλάχιστον 3γρ του συγκεκριμένου συστατικού. Τέσσερις φέτες holy bread, περιέχουν 3γρ β-γλυκάνης, ποσοστό που καλύπτει τη συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση.

Παρόμοια αποτελέσματα έχει ανακοινώσει και το J.H.C.I (Joint Health Claims Initiative) στη Μεγάλη Βρετανία που υποστηρίζει ότι η κατανάλωση β-γλυκάνης στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής με χαμηλές θερμίδες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης.

Ενώ, σε δημοσίευση του, το Εθνικό Αμερικανικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης για τη Χοληστερίνη (NCEP) συνιστά, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση φυτικών διαλυτών ινών, όπως η β-γλυκάνη, στις οδηγίες που απευθύνει στις περιπτώσεις υποχοληστεριναιμικής διατροφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v