Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Εντός Ιουλίου το deal με S & N

Εντός του Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά του 46% της Ζυθοποιίας Βορείου Ελλάδος από τη Scottish & Newcastle, όπως αναφέρθηκε στη γ.σ της Μπουτάρης, ενώ αύξηση 15% σημειώνουν για το 2002 οι ρυθμοί ανάπτυξης των εταιριών του ομίλου στους κλάδους μπύρας και κρασιού.

Μπουτάρης: Εντός Ιουλίου το deal με S & N
Αύξηση της τάξης του 15% σημειώνουν για το 2002 οι ρυθμοί ανάπτυξης των εταιριών του ομίλου Μπουτάρη στους κλάδους μπύρας και κρασιού, όπως αναφέρθηκε στην τακτική γ.σ της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιουνίου.

Επίσης, κατά τη γ.σ έγινε ενημέρωση για την πορεία της στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρία Scottish & Newcastle στον κλάδο της μπύρας (εξαγορά του 46% της Ζυθοποιίας Βορείου Ελλάδος - παράγει την μπύρα Μύθος), η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί και τυπικά εντός του Ιουλίου.

Επιπρόσθετα, αποφασίσθηκε η μετατροπή της ονομαστικής αξίας των μετοχών και του μετοχικού κεφαλαίου μόνο σε ευρώ και η ονομαστική αξία της μετοχής ορίστηκε σε 0,60 ευρώ.

Τέλος, ανακοινώθηκε, ότι κατά το δωδεκάμηνο που πέρασε δεν έγινε χρήση του δικαιώματος αγοράς ιδίων μετοχών.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2001, σύμφωνα με τις οποίες ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έκλεισε στα 70,02 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 10,2% έναντι του 2000. Το μικτό κέρδος προ αποσβέσεων βελτιώθηκε από 43,9% σε 44,6% και το λειτουργικό αποτέλεσμα προ τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκε κατά 33%, κλείνοντας στα 6,11 εκατ. ευρώ.

Επίσης, βελτίωση παρουσιάζουν και τα χρηματοοικονομικά έξοδα τα οποία μειώθηκαν στο 5,5% επί των πωλήσεων έναντι του 8,2% το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v