Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio Visual: Αύξηση 24,4% στα κέρδη ομίλου 2005

Αύξηση 24,4% στα κέρδη ομίλου μετά από φόρους παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Audio Visual στη χρήση του 2005, έναντι της περσινής περιόδου, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Audio Visual: Αύξηση 24,4% στα κέρδη ομίλου 2005
Αύξηση 24,4% στα κέρδη ομίλου μετά από φόρους παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Audio Visual στη χρήση του 2005, έναντι της περσινής περιόδου, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις.

Ειδικότερα, σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων τα Κέρδη προ Φόρων και προ κερδών από την αποτίμηση ακινήτων ανήλθαν σε 7.634 χιλ. ευρώ, έναντι αντίστοιχου ποσού 6.124 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 24,6%.

Αντίστοιχα, τα Κέρδη του Ομίλου μετά από φόρους και προ κερδών από την αποτίμηση ακινήτων ανήλθαν στο ποσό των 5.053 χιλ. ευρώ, έναντι αντίστοιχου ποσού 4.061 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,4%.

Tα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για τη χρήση 2005 διαμορφώθηκαν σε 17.310 χιλ. ευρώ, έναντι 10.306 χιλ. ευρώ την προηγούμενη περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 70%, συνέπεια της ωρίμανσης των επενδύσεων που πραγματοποίησε τα προηγούμενα έτη η εταιρία σε εξαγορές συναφών επιχειρήσεων στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Επισημαίνεται, ότι τα κέρδη της χρήσης 2004 τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο είναι προσαυξημένα με τα έκτακτα κέρδη ύψους 9.780 χιλ. ευρώ από την εκτίμηση επενδυτικών παγίων κατά την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Αναφορικά με τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, η Audio Visual μετά την εξαγορά της Προοπτικής τον Δεκέμβριο του 2005, ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία για την συγχώνευση της αυτής με στόχο να ενοποιηθούν και λειτουργικά οι δύο εταιρίες δημιουργώντας μια ενιαία εταιρία, η οποία θα αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς στην διανομή κινηματογραφικών ταινιών, Video και DVD.

Στο πλαίσιο της ενοποιημένης εταιρίας οι προοπτικές ανάπτυξης και διεθνούς επέκτασης της Audio Visual θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο δημιουργώντας αξία προς όφελος των μετόχων.

Η εξαγορά της Προοπτικής δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την Audio Visual, καθώς έτσι εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της διανομής κινηματογραφικών ταινιών, ενώ παράλληλα αποκτά και νέες συνεργασίες με ορισμένους από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής ταινιών στον κόσμο.

Τα Κέρδη προ Τόκων Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) της Προοπτικής για τη χρήση 2005 ανήλθαν σε 5.267 χιλ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα τα Κέρδη μετά από Φόρους διαμορφώθηκαν σε 2.428 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η επίδραση της ενοποίησης της Προοπτικής στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Audio Visual για τη χρήση 2005 ήταν αμελητέα, καθώς συμμετείχε με αναλογία μόλις 8 ημερολογιακών ημερών.

Συνέπεια των παραπάνω επιχειρηματικών κινήσεων, ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα της εταιρίας όσο και του Ομίλου για τη χρήση 2006 αναμένεται να διαμορφωθούν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v