ΕΛΤΕΧ: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΤΕΒ

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΤΕΒ από την ΕΛΤΕΧ απόφάσισαν οι έκτακτες γ.σ των δύο εταιριών (28/6), ενώ η σχέση ανταλλαγής προβλέπει 20 μετοχές της πρώτης με 9 της νέας ΕΛΤΕΧ. Επίσης, κατά τη γ.σ της Καμπάς αποφασίστηκε η εξαγορά του 100% των εταιριών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS, με σκοπό την απορρόφησή τους.

ΕΛΤΕΧ: Εγκρίθηκε η απορρόφηση της ΤΕΒ
Η συγχώνευση των εταιριών Ελληνική Τεχνοδομική και Τεχνική Εταιρία Βόλου, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, αποφασίσθηκε στις σημερινές έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών.

Σύμφωνα με τη σύμβαση συγχώνευσης η Ελληνική Τεχνοδομική θα απορροφήσει την Τεχνική Εταιρία Βόλου και οι μέτοχοι της ΤΕΒ θα ανταλλάξουν κάθε 20 μετοχές που κατέχουν με 9 μετοχές της νέας εταιρίας, ενώ οι μέτοχοι της Ελληνικής Τεχνοδομικής θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνική Τεχνοδομική θα ανέρχεται σε 75,692 εκατ. ευρώ και θα διαιρείται σε 106.990.128 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,71 ευρώ εκάστη.

Οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου οπότε και θα υπάρχουν 3 εταιρίες του ομίλου εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, ήτοι οι ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ και Καμπάς.

Ειδικότερα για την Καμπάς Ακινήτων, η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την εξαγορά του 100% των εταιριών ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ και REDS, με σκοπό την απορρόφησή τους.

Η ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ, είναι ιδιοκτήτρια του Ψυχαγωγικού Κέντρου VESO MARE στην Πάτρα, έκτασης 30.000 τ.μ. περίπου, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία από το Νοέμβριο του 2001. Η εταιρία υλοποιεί επίσης την ανάπτυξη ομοειδούς Ψυχαγωγικού Κέντρου στο ΙΛΙΟΝ Αττικής, έκτασης 27 στρεμμάτων περίπου, που βρίσκεται δίπλα σε έκταση 1.100 στρεμμάτων πρασίνου του Πάρκου Πύργου Βασιλίσσης.

Η ΤΕΧΝΟ ΑΤΕ έχει επίσης συμμετοχή 67% στην εταιρία Λόφος Παλλήνη, η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη προτύπου οικιστικού συγκροτήματος 30.000 τ.μ. στο ακίνητο του ΟΤΕ στην Παλλήνη Αττικής, το οποίο στη διάρκεια της Ολυμπιάδας θα χρησιμοποιηθεί ως ”χωριό δημοσιογράφων”.

Η REDS, η οποία έχει ήδη μία σημαντικότατη παρουσία στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Ανάπτυξης Ακινήτων, διαχειρίζεται στην παρούσα φάση, ως σύμβουλος ανάπτυξης, επενδυτικά σχέδια ύψους 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v