Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαυτάρης: «Συνεννόηση και ομόνοια»

«Οι αγρότες μπορούν να ξαναγίνουν με τον ιδρώτα τους η πραγματική ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης.

  • Real.gr
Τσαυτάρης: «Συνεννόηση και ομόνοια»
«Συνεννόηση και ομόνοια» σύστησε στην ομιλία του ο Αθ. Τσαυτάρης, υποστηρίζοντας πως «οι αγρότες μπορούν να ξαναγίνουν με τον ιδρώτα τους η πραγματική ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» και διαπιστώνοντας πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική ανάπτυξη, δεν είναι ασύμβατες με τις κυβερνητικές.

«Η γεωργία μπορεί να ξαναγίνει βασικός πυλώνας της μακροχρόνιας ανάπτυξης της οικονομίας μας» εκτίμησε ο κ. Τσαυτάρης. Στο πλαίσιο αυτό, «η κυβέρνηση συμμετείχε στη διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, παίζοντας για πρώτη φορά καθοριστικό ρόλο. Καταφέραμε χάρη στις προσπάθειες όλων μας και του ίδιου του πρωθυπουργού, να χρηματοδοτηθεί ο αγροτικός τομέας την επόμενη προγραμματική περίοδο με 20 και πλέον δισ (συμπεριλαμβανόμενης της αλιείας) - όσα είχε περίπου εξασφαλίσει για την προηγούμενη». Η προσπάθεια της κυβέρνησης, κινούμενη στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της ποιοτικής γεωργίας, στρέφεται πλέον στην παραγωγή ζωοτροφών, στην εξασφάλιση διατροφικής επάρκειας για τη χώρα και στην αλληλοτροφοδότηση του τουρισμού και της γεωργίας.

«Αλλάξαμε τη φιλοσοφία της νέας ΚΑΠ, προκειμένου να αποκτήσει παραγωγικό προσανατολισμό. Πετύχαμε μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων να υποστηρίξουμε και τα όσπρια και την κτηνοτροφία μας. Με τον ορισμό των βοσκοτόπων θα βοηθήσουμε την εκτατική κτηνοτροφία. Ο σχετικός νόμος για την κτηνοτροφία, θα έρθει σύντομα στην Ολομέλεια. Υποστηρίξαμε στην πράξη την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων, κάνοντάς τη σημαία και διαβατήριο. Δεν είναι παράξενο που 7 από τα 13 πιο εξαγώγιμα προϊόντα του τόπου, είναι αγροτικά - το λάδι, τα κρασιά, η φέτα, τα ροδάκινα, τα κονσερβοποιημένα φρούτα. Προσπαθήσαμε να αποδώσουμε στους αγρότες τα χρήματα στην ώρα τους, δίνοντας πάνω από 4 δισ σε ένα χρόνο και περίπου 6 δισ μαζί με τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης. Στη χώρα τρέχουν 770 επιχειρηματικά σχέδια, σκορπούμε 240 χρηματοδοτούμενες μεταποιητικές βιομηχανίες στην περιφέρεια...» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαυτάρης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v