Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρκουλας: Πραγματικά εκπλήσσομαι

Ετσι σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον realfm 97,8 τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα για έξοδο της χώρας από τη βορειοατλαντική συμμαχία.

  • Real.gr
Κούρκουλας: Πραγματικά εκπλήσσομαι

Ετσι σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα για έξοδο της χώρας από τη βορειοατλαντική συμμαχία.

«Από τη μία πλευρά, με όλο τον σεβασμό που έχω στον κ. Δρίτσα και την άποψή του, λέω ότι ίσως είναι καλύτερο να μιλήσουν τον λόγο της αληθείας και να πουν αυτά που πιστεύουν. Και όχι να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, όπως προσπαθούσαν τόσο καιρό λέγοντας «ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι στο πρόγραμμα προσαρμογής». Δηλαδή, αντιφατικά πράγματα. Από τη μια θεωρώ θετικό ότι ο Δρίτσας είχε το θάρρος της γνώμης του και είπε όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά καλώ όλους τους συμπολίτες μας και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστούν τις συνέπειες αν αύριο η εξαγγελία του κ. Δρίτσα προσπαθούσε να υλοποιηθεί στα πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής.

Και πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών: «Τη στιγμή που έχουμε τη Βαγδάτη να απειλείται από τους τζιχαντιστές, σας υπενθυμίζω ότι η Βαγδάτη απέχει από την Αθήνα λιγότερο απ’ ότι απέχουν οι Βρυξέλλες. Έχουμε τη Συρία στην οποία μαίνεται πόλεμος και όπου οι εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν πάρει το πάνω χέρι. Θέλω να πω ότι, σ’ αυτή ειδικά την περίοδο το να μιλάει κανείς για έξοδο από το ΝΑΤΟ και διάλυση του ΝΑΤΟ νομίζω ότι πραγματικά εκπλήσσομαι. Από την άλλη το θεωρώ θετικό ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει τι πιστεύει και οι πολίτες να κρίνουν».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο