Δένδιας: Να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μόνος...

Την εκτίμηση ότι οι διάφορες παρεμβάσεις από το εξωτερικό για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθούν διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

  • Real.gr
Δένδιας: Να επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μόνος...
Την εκτίμηση ότι οι διάφορες παρεμβάσεις από το εξωτερικό για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν βοηθούν έκανε μιλώντας στον realfm 97,8 ο Νίκος Δένδιας.  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι αν είχε τη δυνατότητα να τους απευθυνθεί, θα τους παρακαλούσε να επιτρέψουν στην ελληνική κοινωνία να αποφασίσει μόνη της.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν βοηθά την προσπάθεια της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας η στάση που τηρεί το ΔΝΤ το οποίο σημειώνει ότι ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι πολύ ψηλά ακόμη ο κ. Δένδιας απάντησε: «Καθόλου δεν μας βοηθά. Οπως δεν μας βοηθούν και διάφορες παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται νομίζω με αγαθή πρόθεση, αλλά δεν βοηθούν στην ελληνική κοινωνία. Εγώ αν είχα δυνατότητα ν’ απευθυνθώ στους φίλους μας θα τους παρακαλούσα να επιτρέψουν στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό να αποφασίσει μόνος...».

Με αφορμή το δημοσίευμα της WSJ με το οποίο γίνεται λόγος για άκρατη κινδυνολογία από την πλευρά της Ν.Δ. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Η Αριστερά γενικά δεν στερείται προσβάσεων στα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Και σημείωσε: «Δεν το αποδίδω στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αποδίδω στην ελληνική Αριστερά. Ανθρωποι που έχουν αυτή τη σκέψη και αυτή την κουλτούρα κι αν θέλετε θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση αυτό το πράγμα. Υπάρχουν πάρα πολλοί οικονομολόγοι στον κόσμο, οι οποίοι παραπλανώνται από ένα κομμάτι των τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, αυτό που λένε αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας, υπάρχουν πάρα πολλοί οικονομολόγοι που εκλαμβάνουν ότι αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη όντας κοντά στα πράγματα και μη βλέποντας από κοντά την πραγματικότητα παραπλανώνται και αυτοί από το μοντέλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο γενικά εφαρμοζόμενο στην Ευρωζώνη δεν θα ήταν κατ’ ανάγκη αρνητικό. Ειδικά όμως στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει νομισματική χαλάρωση της Ευρωζώνης μόνο, μπαίνει σε μία περαιτέρω εξειδίκευση σειράς παροχών προς το ελληνικό εκλογικό σώμα που θα είναι καταστροφικές».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v