Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου: Πάνω από κόμματα η πατρίδα

«Ατομική ευθύνη», είναι η φράση που ακούγεται όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας.

  • Real.gr
Μαξίμου: Πάνω από κόμματα η πατρίδα
«Ατομική ευθύνη», είναι η φράση που ακούγεται όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έχει ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες, ενόψει και της τρίτης, καταληκτικής ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα κάνει δημόσια δήλωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, πρόκειται να παρουσιάσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ιδίως στην οικονομία.

«Πάνω από κόμματα υπάρχει η πατρίδα», αναμένεται να είναι το μήνυμα, το οποίο θα στείλει ο πρωθυπουργός.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναλύουν όλα τα ποιοτικά, κυρίως, στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Κοινό είναι το συμπέρασμά τους ότι οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν θέλουν να οδηγηθούμε τώρα σε εκλογές.

Συνομιλητής του κ. Σαμαρά τόνισε στη ΝΕΡΙΤ ότι όποιος βουλευτής πάρει την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες, τότε θα αναλάβει ακέραιο το βάρος αυτής της επιλογής του και θα κληθεί να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κάνει.

Στην κυβέρνηση υπάρχει η πεποίθηση πως ο πρωθυπουργός έκανε όσα βήματα μπορούσε να κάνει, προκειμένου να δείξει ότι πιστεύει έμπρακτα στη λογική της συναίνεσης.

Πάντως, μερικά 24ωρα πριν από την κρίσιμη μάχη της Βουλής, σημειώνουν ότι υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος, για να αλλάξουν τα αριθμητικά δεδομένα έως τη Δευτέρα και οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους πάνω από κόμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v