Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιεί τα ψηφοδέλτιά του

Έως την Τρίτη στην Κουμουνδούρου όλα τα ονόματα των υποψηφίων από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις. «Στόχος του Σαμαρά είναι μια διαχειρίσιμη ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου» εκτιμά η ηγεσία του κόμματος.

  • Real.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικοποιεί τα ψηφοδέλτιά του
«Προεκλογικός πυρετός» επικρατεί στην Κουμουνδούρου, καθώς η ηγεσία του κόμματος εκτιμά ως «σχεδόν βεβαία εξέλιξη» τη μη επίτευξη προεδρικής πλειοψηφίας και συνεπώς την προσφυγή στις πρόωρες κάλπες την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

Από τους βασικούς κρίκους της προετοιμασίας για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, μια διαδικασία που προκαλεί αρκετές έριδες στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς -λόγω της πρώτης θέσης που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις- οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι πολλές.

Παράλληλα, οι συσχετισμοί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι σημαντικοί για την πολιτική που θα ακολουθήσει τυχόν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις ρήξεις ή τους συμβιβασμούς που θα κάνει.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του κόμματος -που αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr- έως την Τρίτη στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να φτάσουν οι προτάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών με τους υποψήφιους που προτείνουν στα ψηφοδέλτια.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή Εκλογών που συγκροτήθηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα, του υπεύθυνου Οργανωτικού Τάσου Κορωνάκη και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Παναγιώτη Λαφαζάνη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Θοδωρή Δρίτσα (ώστε να εκπροσωπούνται όλες οι πτέρυγες του κόμματος) θα εγκρίνει το 70% και θα επιφυλαχτεί για το υπόλοιπο 30%.

Στόχος είναι στο 30% να χωρέσουν οι συνεργασίες του κόμματος, καθώς πέραν της ενδεχόμενης συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους-Πράσινους, στα ψηφοδέλτια θα ενταχθούν και ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ θα υπάρξει και άνοιγμα στην κοινωνία.

Ιδιαίτερα κρίσιμη, άλλωστε, αλλά και όπως όλα δείχνουν και συγκρουσιακή, θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα συγκληθεί εκτός απροόπτου στις 3 και 4 Ιανουαρίου.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, εκτιμά πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες που πραγματοποιούνται από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά «και συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως τονίζει.

Χαρακτηρίζει μάλιστα ως «νέο διάγγελμα ήττας» το διάγγελμα που φέρεται να ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, διάγγελμα «που θα αποτελέσει την απέλπιδα προσπάθεια να ενισχυθεί η δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα και να συγκεντρωθούν οι 180 «πρόθυμοι» να παρατείνουν το βίο της μνημονιακής συγκυβέρνησης».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως «στόχος του πρωθυπουργού είναι μια διαχειρίσιμη ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, που θα είναι πλέον στην αντιπολίτευση».

Επίθεση στον Γιώργο ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v