Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι πιέσεις – Ο Γιώργος λέει «δεν υποχωρώ»

Να χρεώσει τη διάσπαση στον πρώην πρωθυπουργό επιδιώκει η Χαριλάου Τρικούπη - «Αυτή η τακτική έχει κοντά ποδάρια, η χώρα χρειάζεται αλλαγή», το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου.

  • Real.gr
Εντείνονται οι πιέσεις – Ο Γιώργος λέει «δεν υποχωρώ»
Εντείνονται οι πιέσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, πλην όμως ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος.

Ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα με πράσινα στελέχη που του έχουν ζητήσει τετ α τετ σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσουν, με τη χθεσινή Realnews να αποκαλύπτει τη διπλή πρωτοβουλία που ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά τόσο προς τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χθες, έγινε νέα σύσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους στενούς του συνεργάτες, όπου εξετάστηκε τόσο η προεκλογική τακτική του κόμματος σε περίπτωση -που όπως και η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά- θα προκηρυχθούν σήμερα πρόωρες εκλογές, όσο και η αντιμετώπιση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου, εξέλιξη που απειλεί ακόμα-ακόμα κατ’ ορισμένους και την ίδια την είσοδο του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Η τακτική «να χρεωθεί η διάσπαση στον Γ. Παπανδρέου», πάντως, αν και δείχνει να έχει αποτελέσματα σε πρώτη φάση, είναι σαφές πως υστερεί ως στρατηγική σε βάθος χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται-πέραν της κινδυνολογίας ως προς την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία-πολιτική πρόταση για το μέλλον της χώρας, πρόταση διακριτή από την αντίστοιχη της ΝΔ, που όμως δεν φαίνεται να διαθέτει.

Η δε πόλωση που θα αναπτυχθεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να το πιέσει ακόμα περισσότερο.

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, όπως διεμήνυσε στους στενούς του συνεργάτες, δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις και το νέο κόμμα (η ίδρυση του οποίου, πάντως, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα) θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου.

Η πολιτική διακήρυξη είναι σχεδόν έτοιμη, το ίδιο και το όνομα, ενώ εντατική είναι η προσπάθεια για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, επίσης, δεν επιθυμεί να συγκροτήσει ένα κόμμα με τα στελέχη του παλαιού «βαθέως ΠΑΣΟΚ» και μόνο, γι΄ αυτό στρέφεται σε νέα-και ηλικιακά-πρόσωπα, όπως και δεν επιθυμεί να εμφανιστεί και ως «ανάχωμα» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και προς όφελος της ΝΔ.

Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο Γ. Παπανδρέου έχει επιλέξει ως στρατηγική του στην παρούσα φάση τον «διμέτωπο αγώνα», την αντιπαράθεση, δηλαδή, τόσο με τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) όσο και με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, αν και στην πορεία δεν αποκλείεται το κύριο μέτωπό του να είναι εναντίον του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v