Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παναγιωτόπουλος: Αφήσαμε τη λέξη ελπίδα να την μονοπωλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν κατάλαβα γιατί επενδύσαμε μόνο σε μία λέξη. Τη λέξη φόβος. Και αφήσαμε τη λέξη ελπίδα να την μονοπωλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο τέως βουλευτής της ΝΔ

  • Real.gr
Παναγιωτόπουλος: Αφήσαμε τη λέξη ελπίδα να την μονοπωλεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο τέως βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα αίτια που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

«Υπήρξαν εκ των πραγμάτων δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες. Η ΝΔ πήρε στις πλάτες της ένα βαρύ ιστορικό φορτίο να εφαρμόσει μία πολιτική βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που ήταν όμως απαραίτητη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Το κόστος αυτής της πολιτικής είναι πάρα πολύ μεγάλο και το είδαμε να καταγράφεται στις εκλογές. Θα με ρωτήσετε; Μέσα από αυτές τις συμπληγάδες που έπρεπε να περάσουμε, και καλά κάναμε και περάσαμε αλλιώς δεν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα, μπορούσαμε και καλύτερα; Θα σας πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούσαμε και καλύτερα. Η βραδυφλεγής βόμβα η οποία κάποια στιγμή έσκασε, ξεκίνησε το 2013 και έσκασε τον Αύγουστο του 2014 ήταν ο ΕΝΦΙΑ. Μας έφερε σε ευθεία σύγκρουση με την μικρομεσαία αστική τάξη, τον κοινωνικό πυλώνα του αστικού πολιτικού χώρου τον οποίο εκφράζει η ΝΔ», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και συνέχισε: «Από κει ξεκίνησε το ξήλωμα της επιρροής της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της παράταξης. Βεβαίως έγιναν και άλλα λάθη. Έγιναν λάθη στην επικοινωνία». Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή πολιτική που εφάρμοσε το κόμμα προεκλογικά ο τέως βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Δεν κατάλαβα γιατί επενδύσαμε μόνο σε μία λέξη. Τη λέξη φόβος. Και αφήσαμε τη λέξη ελπίδα να την μονοπωλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριζε την ελπίδα του σε υποσχέσεις προς κάθε άνθρωπο που μιλούσε ελληνικά και σε άλλους που δεν μιλούσαν ελληνικά. Την ελπίδα δεν έπρεπε να την αφήσουμε από τα χέρια μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v