Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει

Τα χαρτιά του για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ανοίγει με συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή σύντομα, τονίζει μεταξύ άλλων.

  • Real.gr
Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει
Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, με την κυβέρνηση να φέρνει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

Στην πρώτη αποκλειστική του συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ, στο «Εθνος», ο πρωθυπουργός ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της στρατηγικής του και του «οδικού χάρτη» στον οποίο έχει καταλήξει, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών, ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».

Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι υπάρχει κλειδί για έναν έντιμο συμβιβασμό, όμως υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη και προκαλούν προβλήματα. Κάνει λόγο για δυνάμεις που απειλούν και προβοκάρουν, δηλώνει ότι έχει εναλλακτικά σχέδια, αλλά προβλέπει ότι δεν θα χρειαστούν και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος», υπογραμμίζει υποστηρίζοντας με νόημα ότι «κάποιες δυνάμεις έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα». Στην Ελλάδα -πρόσθεσε- έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός καταρρίπτει κάθε ενδεχόμενο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ όταν ερωτάται για τα περί φθοράς ή πτώσης της κυβέρνησης, απαντά ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή, τον ελληνικό λαό». «Ο,τι και να κάνουν πάλι μπροστά τους θα μας βρουν - πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελείωσαν μαζί με το Παλάτι»...

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Εθνος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v