Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μήνυμα του Λευκού Οίκου στον Δραγασάκη

Την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Λευκός Οίκος στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα του Λευκού Οίκου στον Δραγασάκη
Την ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Λευκός Οίκος στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Mega, η Ουάσιγκτον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους και ιδιαίτερα τη Γερμανία. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Εξωτερικών κρίνουν ως επικίνδυνο το αδιέξοδο για την παγκόσμια οικονομία.


Real.gr ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ από realmedialive

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η αμερικανική κυβέρνηση και ήρθε σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η Άτκινσον οικονομική σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες, να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υλοποιηθεί η συμφωνία του Φεβρουαρίου και τόνισε ότι μια χώρα εννοώντας την Γερμανία επιχειρεί να ακυρώσει τη συμφωνία και να επιβάλλει τις δικές της θέσης κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την Αθήνα.

Ο Λευκός Οίκος είχε επικοινωνία και με τις Βρυξέλλες, αλλά και το Βερολίνο με το ίδιο σκεπτικό να πιεστούν τα τρία μέρη (Ε.Ε., Γερμανία και Ελλάδα), προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις.

Αύριο η Β. Νούλαντ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όπου θα συζητήσουν και για το θέμα της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v