Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέθυμνο: Κοσμοσυρροή στα εκλογικά κέντρα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην περιοχή.

Ρέθυμνο: Κοσμοσυρροή στα εκλογικά κέντρα
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο με τα 195 εκλογικά τμήματα να λειτουργούν χωρίς κωλύματα, παρά κάποιες απουσίες αλλά και καθυστερήσεις προσέλευσης μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Από το πρωί, παρά τον πολύ καλό καιρό και την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πόλης, ελάχιστοι ήταν όσοι επέλεξαν να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν.

Μετά όμως τις 12.30 το μεσημέρι παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση στην προσέλευση και μέχρι αυτή την ώρα στα εκλογικά τμήματα υπάρχει κοσμοσυρροή, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού αλλά και οι δυο νυν βουλευτές, με δηλώσεις τους κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ζήτησαν από τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν αγνοώντας τα όποια κελεύσματα για αποχή.

Ηδη στα καφέ τις παραλιακής και του κέντρου του Ρεθύμνου έχουν ως είθισται στηθεί τα «πηγαδάκια» των μικρών «Βουλών» που αναλύουν -όσο αυτό είναι δυνατό- το αύριο της χώρας και το προφίλ της επόμενης κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το κρίσιμο των συγκεκριμένων εκλογών υπάρχουν πολλοί πολίτες που επιλέγουν να βρεθούν στις παραλίες και να πραγματοποιήσουν εκδρομές παρά το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εκφράζεται, πάντως, η ελπίδα ότι από νωρίς το απόγευμα «οι εκλογείς θα αντιληφθούν ότι οφείλουν να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εξελίξεις της χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντας της πολιτικής ζωής του Ρεθύμνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v