Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Πρώτη κρίσιμη μάχη η απομείωση του χρέους

«Τώρα μπορούμε σε ένα βάθος τετραετίας να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί, για να σταματήσει να ματώνει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αμεσος στόχος η αποκατάσταση της σταθερότητας.

Τσίπρας: Πρώτη κρίσιμη μάχη η απομείωση του χρέους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Από το μεσημέρι, ο νικητής των εκλογών έχει διαδοχικές συναντήσεις στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Λίγο πριν από τις 15:00, μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε βήμα βήμα να σχεδιάσουμε σε βάθος χρόνου. Όπως αποδείχτηκε η επιθυμία του ελληνικού λαούς είναι να κάνουμε τομές και να προχωρήσουμε μπροστά. Τώρα μπορούμε σε ένα βάθος τετραετίας να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί, για να σταματήσει να ματώνει ο ελληνικός λαός».

«Νομίζω ότι θα το πετύχουμε πολύ σύντομα. Το βασικό είναι να έρθει η σταθερότητα. Αν το πετύχουμε και έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό, τα πράγματα θα γίνουν πιο γρήγορα απ' ό,τι περιμένουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Π. Καμμένος.

Καθαρή εντολή για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις

Στη σημερινή του εισήγηση στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης, ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων σημείωσε:

“Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση”. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου.

“Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου, η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία.”

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v