Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδωνις για Τζιτζικώστα: Σε κάθε ομιλία αφήνει αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ

Για παράλληλους μονολόγους των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8.

  • Real.gr
Αδωνις για Τζιτζικώστα: Σε κάθε ομιλία αφήνει αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ
Για παράλληλους μονολόγους των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών, ενώ αναφερόμενος στον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε να βγει πιο δυναμικά και τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε κάθε του ομιλία αφήνει και μία αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ, απαντώντας στο ερώτημα αν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου γίνεται πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος για την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, είπε: «Μέχρι στιγμής αυτή η διαδικασία είναι τέσσερις παράλληλοι μονόλογοι, για να μην πω τρεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει εμπλακεί στη διαδικασία, μένει στο βάθρο του προέδρου. Και ίσως και καλά κάνει ενδεχομένως για την υποψηφιότητα του, δεν τον κατηγορώ με αυτό, για να μην εκληφθεί αρνητικά, αλλά πάντως δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία».

Και πρόσθεσε: «Αρα, έχει ο καθένας τη δική του προσπάθεια, προσπαθούμε με κομψό τρόπο, γιατί δεν είναι και ωραίο για την ενότητα του κόμματος να σηκώσουμε και τους τόνους, κι εγώ προσπαθώ να μην τους σηκώνω και λέμε ο καθένας, όσο υπάρχει ακροατήριο να μας ακούσει, γιατί μη νομίζετε τώρα -για να είμαι και ειλικρινής- ότι το πρώτο θέμα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. Για να μην είμαι και υπερβολικός, είναι τελείως δευτερεύον θέμα μπροστά σε αυτά που γίνονται. Αρα όλα αυτά δεν έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής τη διαδικασία να πάρει τον ρυθμό που θέλει».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρότασή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος πριν ψηφίσει να ακούσει τις προτάσεις ενός εκάστου. Είναι σημαντικό γιατί έτσι ο επόμενος αρχηγός θα είναι δεσμευμένος στο τι θα κάνει. Ενώ αν κάποιος εκλεγεί αρχηγός χωρίς να έχει μιλήσει καν, στην ουσία του έχεις δώσει λευκή επιταγή να κάνει ό,τι θέλει». Στο ερώτημα αν αναφέρεται με την τοποθέτησή του στον κ. Τζιτζικώστα, ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να βγει πιο δυναμικά».

Σχετικά με δηλώσεις του συνυποψήφιού του για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα για το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Κανένας και σίγουρα κανένας νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι την παρέλαβε. Αρα για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, επειδή θεωρείται αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς όχι δημοφιλής λόγω της προηγούμενης κυβερνητικής του πορείας, ή λόγω της ήττας, ή για ό,τι λένε οι επικοινωνιολόγοι, το να θέλει να διεκδικεί κάποιος την ηγεσία της ΝΔ και σε κάθε του ομιλία να αφήνει και μία αιχμή για την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό, με συγχωρείται, αλλά για όλους εμάς που τρέξαμε με την κυβέρνηση της ΝΔ, που δουλέψαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ, που δώσαμε τη μάχη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου με πάθος,  μας προσβάλλει. Είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει ο κ. Τζιτζικώστας να το ξαναδεί. Εγώ δεν λέω να μην πει τι θέλει να διορθώσει, αλλά δεν μπορείς να ξεκινάς θέλοντας με τρόπο εμφατικό να πάρεις απόσταση από την κυβέρνηση της ΝΔ και να θες να είσαι πρόεδρος της ΝΔ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ κ. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v