Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούκος: Είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών

Τι αναφέρεται σε σχετική δήλωση του υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ).

Κουτσούκος: Είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών
«Ο Προϋπολογισμός του 2016 που κατατέθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών».

Αυτό αναφέρεται, αρχικά, σε σχετική δήλωση του Γιάννη Κουτσούκου, υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ), ο οποίος προσθέτει:

«Προβλέπει τους περισσότερους φόρους και τις μεγαλύτερες περικοπές, προκειμένου να επαναφέρει την δημοσιονομική ισορροπία, που ανέτρεψε η σημερινή Κυβέρνηση λόγω των τυχοδιωκτικών επιλογών της, δημιουργώντας νέα ελλείμματα το 2015».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «περιλαμβάνει δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, που αφορούν την προοπτική της ανάπτυξης και την εξέλιξη της ανεργίας, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που δημιούργησε με τους πειραματισμούς της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας σε τέλμα και στασιμότητα την οικονομία».

Όπως αναφέρει η Χαρίλαου Τρικούπη, «η επιστροφή στα ελλείμματα, την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα 6,3 δισ.του Προϋπολογισμού του 2016 αποτελούν την πλήρη και αυταπόδεικτη διάψευση της “ελπίδας” που πουλούσε προεκλογικά και της “σκληρής διαπραγμάτευσης” που εμπορεύεται μετεκλογικά η Κυβέρνηση».

«Το αχρείαστο αυτό κόστος των κυβερνητικών επιλογών καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και η ελληνική οικονομία, χωρίς δυστυχώς να ελπίζουν ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο