Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» Βίτσα σε δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στον χώρο της «Φωνής της Αμερικής»

«Ποτέ δεν υπήρξε καν σκέψη» για τη χρησιμοποίηση του χώρου της πρώην «Φωνής της Αμερικής» στην Καβάλα, ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Οχι» Βίτσα σε δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στον χώρο της «Φωνής της Αμερικής»
«Ποτέ δεν υπήρξε καν σκέψη» για τη χρησιμοποίηση του χώρου της πρώην «Φωνής της Αμερικής» στην Καβάλα, ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης επισημαίνει ότι ο χώρος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγίασμα, προτάθηκε, ανάμεσα σε άλλους, από τον δήμο Καβάλας αλλά «απερρίφθη λόγω ακαταλληλότητας από υγειονομική άποψη (συγκέντρωση κουνουπιών κ.λπ.)».

Το παλιό κτίριο των πρώην εγκαταστάσεων της «Φωνής της Αμερικής» είχε προτείνει για τη μετεγκατάσταση των 800 προσφύγων η δήμαρχoς Καβάλας, με δεδομένο ότι στα τέλη του μήνα θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιώτη το συνεδριακό κέντρο, όπου φιλοξενούνται.

Όπως είπε η Δήμητρα Τσανάκα μιλώντας στο Πρακτορείο fm, σε συνεννόηση με δημάρχους μικρότερων σε πληθυσμό γειτονικών πόλεων, αποφάσισαν να προτείνουν το συγκεκριμένο κτίριο, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε και τον Δ. Βίτσα, ότι από την 1η Απριλίου θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιώτη το συνεδριακό κέντρο, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Η κ. Τσανάκα, είπε επίσης ότι ούτως ή άλλως οι πρόσφυγες θα πρέπει να φύγουν από το συνεδριακό κέντρο από τον επόμενο μήνα, γιατί -όπως επισήμανε- είναι κλειστός χώρος, μη επαρκώς αεριζόμενος, δεν πληροί τις υγειονομικές προδιαγραφές για τους εαρινούς - θερινούς μήνες και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.

Καταλήγοντας, είπε ότι τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να επιστρέψουν στους δήμους τα χρήματα που δαπάνησαν για τη φιλοξενία προσφύγων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Καβάλας ξόδεψε έως τώρα περισσότερα από 200.000 ευρ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο