Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαμπρ: Μερίδα μέτριων και απογοητευμένων Ελλήνων καλλιτεχνών απέρριψε μία νέα οπτική

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Βέλγος καλλιτέχνης «ξαναχτυπά», βάζοντας στο «στόχαστρο» μερίδα Ελλήνων καλλιτεχνών.

  • Real.gr
Φαμπρ: Μερίδα μέτριων και απογοητευμένων Ελλήνων καλλιτεχνών απέρριψε μία νέα οπτική
Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Γιαν Φαμπρ «ξαναχτυπά», βάζοντας στο «στόχαστρο» μερίδα Ελλήνων καλλιτεχνών, τους οποίους χαρακτηρίζει μέτριους και επισημαίνει ότι αντέδρασαν εθνικιστικά.

Ο Βέλγος καλλιτέχνης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της απόφασής του να αφιερώσει τη διοργάνωση σε παραγωγές της χώρας του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Χθες, Έλληνες καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το μέλλον των Φεστιβάλ και την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφόρα τον πολιτισμό. Κάποιοι από τους φίλους μου στην Αθήνα, πήγαν σε αυτή τη συνάντηση.

Όπως φαίνεται, ένας επαγγελματίας Έλληνας επιμελητής έπρεπε να εξηγήσει την έννοια και τη λειτουργία ενός επιμελητή. Η τοποθέτησή μου ως επιμελητής ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, χαμένη στη μετάφραση. Ωστόσο είναι ένας διεθνής όρος όπου όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του Θεάτρου στην Ευρώπη, τον γνωρίζουν».

«Από όσο μπορώ να καταλάβω», πρόσθεσε, «οι Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη έχουν πάρει εγγυήσεις ότι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν παρόντες, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό».

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για το εθνικιστικό αντανακλαστικό από τις αντιδράσεις μίας ομάδας μέτριων και απογοητευμένων Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι απέρριπταν μία νέα οπτική και προσέγγιση. Ελπίζω οι σοβαροί Έλληνες καλλιτέχνες να έχουν μία θετική συνεισφορά στις αλλαγές που χρειάζονται να έρθουν για μία πιο ενδιαφέρουσα, νέα κατάσταση στο πολιτιστικό πακέτο του ελληνικού φεστιβάλ», κατέληξε.






H ανοιχτή επιστολή Φαμπρ στους Έλληνες καλλιτέχνες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο