Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών...»

«…και όχι η συντήρηση και η ανακύκλωση των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν στην κρίση». Τι λέει η εισήγηση «για τη σοσιαλδημοκρατία που θέλουμε» ενόψει της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα μηνύματα της Φώφης.

  • Real.gr
«Απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών...»
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες από τη Φώφη Γεννηματά ενόψει της συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται στις 14 και 15 Μαΐου.

«Η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι αναγκαία αλλά και εφικτή. Για να υλοποιηθεί είναι απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η συντήρηση και η ανακύκλωση των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν στην κρίση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο «η σοσιαλδημοκρατία που θέλουμε…» που θα παρουσιαστεί στη συνδιάσκεψη.

«Η ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς. Ειδικότερα στην Ελλάδα και για λόγους πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας» τονίζεται και επισημαίνεται πως «χρειάζεται όμως να αλλάξουν πολλά στον χώρο μας».

Λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και από τη ΝΔ υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη: «χρειάζεται να αντισταθούμε στο να βαπτίζεται ως «λαϊκό» κάθε συντεχνιακό και λαϊκίστικο αίτημα όπως και στο να εκλαμβάνεται ως «λαϊκιστικό» κάθε λαϊκό αίτημα. Η χώρα χρειάζεται προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν και θα έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην κοινωνία των «κάτω», αλλά και στην κοινωνία των «πάνω».

Μεταρρυθμίσεις για τη σκοπιμότητα και την ωφελιμότητα των οποίων δεν θα έχουν πειστεί μόνο οι διάφορες «ελίτ» αλλά και ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Μεταρρυθμίσεις που δεν θα αφορούν μόνο το κράτος και το δημόσιο τομέα αλλά και τη λειτουργία της αγοράς και βεβαίως την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας».

Την Παρασκευή Πολιτικό Συμβούλιο

Την προσεχή Παρασκευή θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και μία ημέρα πριν την έναρξη της συνδιάσκεψης, στις 13 Μαΐου θα συνέλθει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v