Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ. Τι δήλωσε για το μετάλλιο. Ο πανηγυρισμός με τον Μπολτ.

Χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ γυναικών με 4.85μ χαρίζοντας το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με το ίδιο ύψος και το χάλκινο η 19χρονη Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με 4.80μ. Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) κατετάγη 7η με 4.60μ μαζί με την «ασημένια» Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) με το ίδιο ύψος.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4.60μ με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4.70μ, ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4.80μ και 4.85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4.90μ, ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4.70μ κι έμενε στη 2η θέση.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, Ήθελα να περάσω και τα 4.90, όπου είχα καλά άλματα», είπε μετά τον αγώνα της η Στεφανίδη και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Δεν αγχώθηκα όταν απέτυχα στα 4.80μ. Έχω αποφασίσει φέτος να μην κοιτώ στους αγώνες τα άλματα των άλλων αθλητριών. Κάνω επί κοντώ από δέκα ετών και έχω περάσει πολλά προβλήματα, γι΄αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό το μετάλλιο. Είχα ονειρευτεί αυτή τη στιγμή. Την είχα στο μυαλό μου».

Η κατάταξη στον τελικό όπως την μεταδίδει το ΑΠΕ

1. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.85 μέτρα
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.80
5. Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4.70
6. Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4.70
7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
9. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60
10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4.50
11. Τίνα Σουτέι (Σλοβενία) 4.50
12. Κέλσι Άμπε (Καναδάς) 4.50

 

 

 

ΔΕΊΤΕ ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΟ «ΧΡΥΣΌ» ΆΛΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΊΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΊΔΗ

















H Χρυσή Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε πολλές φορές τον σύζυγό της, τους δικούς της ανθρώπους καθώς και γιατρούς και φυσιοθεραπευτές που την βοήθησαν να ξεπεράσει κάποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ ενώ δεν ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες που τους ξενύχτησε λόγω της διαφοράς ώρας. 


Τον θρίαμβο της Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πανηγύρισε και ο κορυφαίος σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος συνεχάρη την Ελληνίδα πρωταθλήτρια για την τεράστια επιτυχία της στους Αγώνες. 



Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, μόλις είχε τερματίσει πρώτος στην σκυταλοδρομία, κατακτώντας το 9ο χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενες Ολυμπιάδες και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κορυφαίο αθλητή αγκαλιά με την δική μας Κατερίνα να πανηγυρίζουν.



Ξεκούραση πριν την απονομή

Η Κατερίνα Στεφανίδη με μήνυμα στο facebook ευχαρίστησε όσους την στήριξαν και της έδειξαν την αγάπη τους και ζήτησε λίγη... υπομονή για νέες συνεντεύξεις!

«Όπως φαντάζεστε την τελευταία βδομάδα δεν έχουμε κοιμηθεί καλά λόγω άγχους και ανυπομονησίας. Είναι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο Ρίο και πριν λίγο φτάσαμε στο δωμάτιο μας στο Ολυμπιακό χωριό. Για αυτόν το λόγο εγώ και ο άντρας μου αποφασίσαμε ότι αύριο (δηλαδή σήμερα) είναι καλύτερα να περάσουμε μια μέρα μαζί ήρεμοι και χωρίς συνεντεύξεις. Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρονιά και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή η οποία είναι στις 8:15 το βράδυ ώρα Ρίου», ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Συγχαρητήρια από ΠτΔ, πρωθυπουργό, πολιτικούς αρχηγούς

«Η εμβληματική χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία οδηγεί την, ήδη λαμπρή, αθλητική σας πορεία στην κορύφωσή της διεθνώς, αλλά και υπενθυμίζει στη νέα γενιά, και μάλιστα με τον πιο διδακτικό τρόπο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει, την ακατάβλητη δύναμη δημιουργίας την οποία διαθέτει όταν πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές της και "βάζει τον πήχη" ολοένα και πιο ψηλά. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Τη "χρυσή" Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη για την επιτυχία της ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου», έγραψε o πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.





Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση της κορυφής στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

«Πήρες μαζί σου την Ελλάδα & την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα!» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τα συγχαρητήρια της προς την Κατερίνα Στεφανίδη για τη μεγάλη επιτυχία της, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟκ, Φώφη Γεννηματά.

"Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ και μάλιστα χρυσό! Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα Κατερίνα Στεφανίδη", έγραψε η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή της στο twitter.


Την Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο. Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αήθης επίθεση από Αμερικάνο

Η νίκη και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου, επικρατώντας της Αμερικανίδας αθλήτριας φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα έναν συμπατριώτη της δεύτερης.

Συγκεκριμένα, ένας Αμερικανός σχολίασε κάτω από μία φωτογραφία «NBC» στο Twitter: «Η σκύλα που νίκησε είναι από το Στάνφορντ, ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Ελλάδα»!

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος άνθρωπος έστειλε και μήνυμα στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη: «Σταμάτα να χρησιμοποιείς τις ΗΠΑ μείνε στην Ελλάδα, αυτή είναι η χώρα σου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v