Πρόγραμμα εκμάθησης γλωσσών για προσφυγόπουλα

Τι δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Πρόγραμμα εκμάθησης γλωσσών για προσφυγόπουλα
Στη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες των Γρεβενών και της Καστοριάς θα προχωρήσει η Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τους ενδιαφέρει άμεσα να μάθουν άλλες γλώσσες.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, γίνεται ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας και την ευθύνη διδασκαλίας έχουν αναλάβει ΜΚΟ, ενώ για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξει και εμπλοκή της διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι έως στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση ούτε προγραμματισμός, τα παιδιά των προσφύγων που είναι σε διαδικασία μετεγκατάστασης, να ενταχθούν σε σχολεία της περιοχής.

Αυτό, το οποίο εξετάζεται και θα γίνει πολύ σύντομα, είναι μόνο η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται ήδη σε κατοικίες, εντός και εκτός πόλεως της Κοζάνης, τόνισε ότι τα παιδιά τους θα ενταχθούν κανονικά στις σχολικές μονάδες της πόλης και ήδη υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθούν δύο τάξεις υποδοχής, μία σε Δημοτικό σχολείο και μία σε Γυμνάσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο