Μινέρβα: Ανοιξε την... όρεξη το καλό εννεάμηνο

Mε νέα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και με επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρεί να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη της η βιομηχανία πλεκτικής Μινέρβα. Ήδη, προέβη στην αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Μινέρβα: Ανοιξε την... όρεξη το καλό εννεάμηνο
της Αθ. Καλαϊτζόγλου

Mε νέα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Ελλάδα και με επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρεί να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη της η βιομηχανία πλεκτικής Μινέρβα. Ήδη, προέβη στην αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, μετά τα οικονομικά μεγέθη του εννεαμήνου που παρουσίασαν σημαντική αύξηση.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει στην Κομοτηνή το τρίτο κατάστημα λιανικής, εντός του Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει ακόμα ένα στη Θεσσαλονίκη και στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου θα προστεθεί και δεύτερο κατάστημα στην Αττική, αυτή τη φορά στο Περιστέρι.

Αυτή τη στιγμή η εισηγμένη λειτουργεί δύο καταστήματα, το ένα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, και το δεύτερο στο The Mall, στην Αττική. Οι συγκεκριμένοι χώροι λειτουργούν από το 2005.

Μετά την επιτυχημένη πορεία τους, η διοίκηση της Μινέρβα αποφάσισε όχι μόνο την επέκτασή τους στη χώρα μας αλλά και την έξοδο αυτής της δραστηριότητας στα Βαλκάνια.

Γι’ αυτό έχει συναφθεί συμφωνία για τη μίσθωση χώρου σε εμπορικό κέντρο που ανεγείρεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, το οποίο πιστεύεται πως θα είναι έτοιμο για λειτουργία στα τέλη του 2008.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση χώρου σε εμπορικό κέντρο που επίσης βρίσκεται υπό ανέγερση στο Βελιγράδι της Σερβίας και το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2008 ή στις αρχές του 2009.

Η διοίκηση της Μινέρβα δεν δίνει, αυτήν τουλάχιστον τη χρονική στιγμή, στοιχεία για τη δαπάνη δημιουργίας των δύο καταστημάτων της στα Βαλκάνια, ενώ για τους αντίστοιχους χώρους στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και στο Περιστέρι θα ανακοινώσει στοιχεία με το κλείσιμο της χρήσης.

Όσον αφορά στο 2007, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 25 εκατ. ευρώ περίπου από 22,510 εκατ. ευρώ το 2006, σημειώνοντας αύξηση 10% από 8% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Αντίστοιχη αύξηση πιστεύεται πως θα παρουσιάσουν και τα κέρδη της. Η αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2007 προέκυψε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου που κατέγραψαν σημαντική άνοδο, τόσο σε ενοποιημένο όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 21,4 εκατ. ευρώ (+21,8%), τα κέρδη προ φόρων στα 2,1 εκατ. ευρώ (+52,1%) και τα κέρδη μετά από φόρους στο 1,8 εκατ. ευρώ (+57,6%). Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 18,9 εκατ. ευρώ (+ 20%), τα κέρδη προ φόρων στα 2 εκατ. ευρώ (+50,1%) και τα κέρδη μετά από φόρους στο 1,7 εκατ. ευρώ (+57,1%).

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από τη διοίκηση της Μινέρβα στη στροφή της σε νέα προϊόντα με μοντέρνο design και υψηλή ποιότητα, τα οποία προτιμούν πλέον οι καταναλωτές αντί των κλασικών συλλογών.

Η εταιρεία προγραμματίζει για το επόμενο έτος μικρής έκτασης επενδύσεις για τη μηχανογράφηση των υπηρεσιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v