Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλεισμοί δρόμων και συλλαλητήρια από τους αγρότες

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Χανιά. Κινητοποίηση στην πόλη της Κω. Διαδήλωση και στη Λάρισα.

  • Real.gr
Αποκλεισμοί δρόμων και συλλαλητήρια από τους αγρότες
Στην πόλη της Κω με τα τρακτέρ τους έφθασαν σήμερα το πρωί αγρότες από τα χωριά του νησιού, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς τη ΔΟΥ Κω και εν συνεχεία στο Επαρχείο όπου είχαν συνάντηση με τον έπαρχο Κω-Νισύρου, Γιώργο Χαλκιδιό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τοπικά αλλά και πανελλαδικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, και οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικότερα τα ζητήματα που τους απασχολούν στον έπαρχο από τον οποίο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι όσον αφορά τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν -και ειδικότερα όσα τελούν υπό την αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας- θα επιδιωχθεί να βρεθούν λύσεις.

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στα Χανιά

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τράπεζα στην οδό Τζανακάκη προχώρησαν σήμερα αγρότες μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας με βασικό αίτημα να μη γίνονται κατασχέσεις για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τοποθέτησαν πανό στην είσοδο της του υποκαταστήματος, το οποίο και απέκλεισαν για δέκα συνολικά λεπτά.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε ειρηνικά και μετά το τέλος της οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στο μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια» τονίζοντας πως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης από το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας

Όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους των Τρικάλων καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού «Η Άνοιξη», προκειμένου να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αύριο, 3 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στην πόλη των Τρικάλων.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, στην τελευταία συνεδρίασή του, συζήτησε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου του νομού που κατέρχεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα τονίζεται πως «ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί τον βασικό πυλώνα της πραγματικής οικονομίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησής της και αναβίωσης της υπαίθρου μας, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο