Στον κλοιό του «Θησέα»: Εντονες χιονοπτώσεις σε Στερεά, Θεσσαλία - Πλημμύρες στα Τέμπη

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Υπερχείλησε ποταμός στην Καρδίτσα. Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή, από το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

  • Real.gr
Στον κλοιό του «Θησέα»: Εντονες χιονοπτώσεις σε Στερεά, Θεσσαλία - Πλημμύρες στα Τέμπη
Το νέο κύμα κακοκαιρίας άρχισε από το βράδυ της Παρασκευής να πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, χιόνια στα ορεινά, και πτώση της θερμοκρασίας.

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» ορεινές περιοχές της Ηπείρου, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα. 18 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού κατά μήκος του ορεινού οδικού δικτύου.

Στην Καρδίτσα, εκκενώθηκε ο οικισμός αθίγγανων της Μαύρικας, όταν υπερχείλισε ο ποταμός Καράμπαλης εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας και στη νοτιοδυτική Μαγνησία. Ο δρόμος για Μαυρόλοφο μετατράπηκε σε ρέμα στο ύψος του Χολορέματος, ενώ η Πυροσβεστική έκανε απάντληση υδάτων σε μαντρί ανάμεσα σε Ευεξινούπολη και Νεοχωράκι. Προβλήματα δημιούργησαν και οι ισχυροί άνεμοι, ειδικά στα παραθαλάσσια μέρη με τη θάλασσα να φουσκώνει και να καλύπτει παραλίες, δρόμους και αυλές σπιτιών.

Κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Λέπρεο του δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία. Βράχοι κατρακύλησαν και έπεσαν πάνω σε σπίτι, διαλύοντας τη στέγη και καταλήγοντας μέσα στα δωμάτια. Το ευτύχημα ήταν πως οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, λίγες ημέρες πριν, είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα και δεν βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Στον Αγιόκαμπο της Λάρισας οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, ενώ από τα ξημερώματα τα ορεινά του νομού έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Δείτε το βίντεο με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα, όπως το μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.



Όπως δήλωσε στο real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Κυριακή η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα. Στην αρχή της ημέρας αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα (βροχές, χιόνια στα ορεινά, ημιορεινά και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο) θα συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο. Από το πρωί πάντως αναμένεται γενικά εξασθένηση τους.

Την Κυριακή, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Xιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της Πάρνηθας. Bαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς και στα βόρεια τους 8-9 βαθμούς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v