Μπρος-πίσω οι ΗΠΑ με την παραμονή του στρατού στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί επιστροφή των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Χέιλι: Θα μείνουμε στη Συρία μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας.

Μπρος-πίσω οι ΗΠΑ με την παραμονή του στρατού στη Συρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να θέλει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη χώρα αυτή αμερικανικά στρατεύματα.

«Η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει -ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας η εκπρόσωπός της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε τελείως το ΙΚΙΛ και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του. Επιπλέον, περιμένουμε από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες, στρατιωτικά και οικονομικά, για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε η Χάκαμπι Σάντερς, χρησιμοποιώντας το ακρώνυμο της παλαιότερης ονομασίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στον Λεβάντε), όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χθες πάντως η πρεσβευτής της Ουάσιγκτον στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι της, όπως αναφέρει το RT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus