Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ για τον «στρατηγικό διάλογο» Ελλάδας – ΗΠΑ: Αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος συνέταιρος των ΗΠΑ, στην περιοχή: Προωθεί με συνέπεια τους σχεδιασμούς για την ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, με στόχο την αποδυνάμωση της επιρροής της Ρωσίας».

ΚΚΕ για τον «στρατηγικό διάλογο» Ελλάδας – ΗΠΑ: Αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας

«Ο "στρατηγικός διάλογος" ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ αποτελεί ένα μνημείο που αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Οπως επισημαίνει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος συνέταιρος των ΗΠΑ, στην περιοχή: Προωθεί με συνέπεια τους σχεδιασμούς για την ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, με στόχο την αποδυνάμωση της επιρροής της Ρωσίας. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ενισχύει κι επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Συμμετέχει στη λεγόμενη εκστρατεία "κατά της τρομοκρατίας" που αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια το όχημα για επεμβάσεις και πολέμους εναντίον χωρών και λαών της περιοχής. Προωθεί στενότερη συνεργασία με κράτη - τρομοκράτες, όπως το Ισραήλ».

«Για όλους αυτούς τους λόγους που αποτυπώνονται καθαρά και κυνικά στο Κοινό Ανακοινωθέν του "Στρατηγικού Διαλόγου", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα ότι επί της δικής της θητείας, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Και μόνον αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον ελληνικό λαό που γνωρίζει καλά τι έχει βιώσει και ο ίδιος, αλλά και οι άλλοι λαοί, απ' την πολιτική των ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως «τα ανταλλάγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής δεν αφορούν το λαό, ούτε προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ακριβώς αντίθετο. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και μπαίνει στο επίκεντρο των οξυμένων ανταγωνισμών στην περιοχή».

«Κερδισμένοι θα είναι μόνο εκείνα τα τμήματα του κεφαλαίου που θα επωφεληθούν απ’ τις ενεργειακές και άλλες επιχειρηματικές συμπράξεις, οι οποίες μεταξύ άλλων παραδίνουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας σε εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v