Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος λίγο πριν πουλήσει ανεκτίμητο θησαυρό από λαθρανασκαφή

Ο 46χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος λίγο πριν πουλήσει ανεκτίμητο θησαυρό από λαθρανασκαφή

Στα “δίχτυα” της Αστυνομίας έπεσε ένας 46χρονος στο Γύθειο Λακωνίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και πλήθος αρχαιοτήτων, που σχεδίαζε να πουλήσει έναντι 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 46χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, για κατοχή από άγνωστο άτομο πλήθους αρχαίων κινητών μνημείων, τα οποία θα μετέφερε προς πώληση έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισε στο Γύθειο τον 46χρονο και μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε τρεις ταξιδιωτικές αποσκευές, πλήθος αρχαιοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v