Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αλλαγές και τρία ερωτήματα για τους μάνατζερ

Οι ηγέτες πρέπει να παρατηρούν διαρκώς τι σημαίνει γι' αυτούς και τις επιχειρήσεις τους το σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον. Η ανάγκη προσαρμογής και τα τρία ερωτήματα.

Οι αλλαγές και τρία ερωτήματα για τους μάνατζερ

Ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα στην εποχή μας; Όχι, ο χρόνος είναι αυτός που είναι. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις αλλαγές. Αυτές τρέχουν και μάλιστα πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό και είναι διαφορετική η αίσθηση του χρόνου.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το νέο σκηνικό, οι ηγέτες πρέπει να παρατηρούν διαρκώς τι σημαίνει γι' αυτούς και τις επιχειρήσεις τους το σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον. Τα τρία παρακάτω ερωτήματα βοηθούν να αντιμετωπιστεί η πρόκληση:

• Βλέπεις ευκαιρίες που οι άλλοι δε βλέπουν; Η αλλαγή γεννά ευκαιρίες. Μην περιορίζεσαι στο να νικάς τους αντιπάλους σου: ανακάλυψε εκ νέου τους κανόνες του παιχνιδιού βρίσκοντας εσύ πρώτος τις νέες ευκαιρίες.

• Μπορούν οι πελάτες σου να ζήσουν χωρίς εσένα; Οι επιλογές των πελατών αλλάζουν διαρκώς. Εάν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σου δεν είναι απαραίτητα, οι πελάτες μάλλον θα πάνε αλλού.

• Συμβαδίζει ο ρυθμός εκμάθησής σου με την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος; Ως ηγέτης, δεν έχεις την πολυτέλεια να πάψεις να μαθαίνεις. Αναζήτησε τρόπους εξέλιξης και να είσαι αρκετά ταπεινός ώστε να γνωρίζεις ότι δε διαθέτεις πάντοτε την απάντηση.

Η σεμνότητα και η ικανότητα να μαθαίνει κανείς είναι πλέον συγκριτικά πλεονεκτήματα επιτυχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v