
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των περισσότερων των 4.500 εκπροσώπων (συνέδρων), στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα γίνει 13-16 Μαρτίου.
Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 9.30 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 5.30 μ.μ, και δικαίωμα ψήφου, είχαν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα Μητρώα, οι οποίοι ψηφίζουν στα εκλογικά κέντρα που έχουν ορίσει οι Δημοτικές Οργανώσεις στις οποίες ανήκουν.
Παράλληλα, με την διαδικασία εκλογής συνέδρων, πραγματοποήθηκαν τις ίδιες ώρες, σε ξεχωριστή κάλπη, και οι εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα των Νομαρχιακών Συντονιστικών Γραμματειών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Οργάνωσης Νέας Ερυθραίας. Εξερχόμενος από το Κέντρο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι εκλογές "είναι νέα βήματα στην πορεία μας, αυτή την πορεία που ξεκινάμε. Μια νέα πορεία και ενότητας και ανανέωσης. Μια νέα πορεία που στόχος μας είναι να αλλάξει η ρότα της Ελλάδος που σήμερα βουλιάζει και να δώσουμε ξανά ελπίδα στον τόπο".