
Διαβουλεύσεις και πυρετώδεις διεργασίες είχαν και θα έχουν έως την Δευτέρα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς με τα πορίσματά τους που θα παραδώσουν στις 4 το απόγευμα καλούνται να αποφανθούν για την παραπομπή πρώην υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο.
Αποκλείεται ωστόσο η έκδοση κοινού πορίσματος από τα μέλη της επιτροπής. Στο ΠΑΣΟΚ πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα, Αλέξανδρου Κοντού.
Το ΚΚΕ αναμένεται να παραπέμψει τους Ευ. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Αλ. Κοντό, ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής δεν είχε οριστικοποιηθεί η τύχη του Θ. Ρουσόπουλου.
Το ΛΑΟΣ θα παραδώσει πόρισμα, αλλά σκέφτεται να μην προτείνει παραπομπές, με το επιχείρημα ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, ενώ θεωρεί δύσκολη την μη παραπομπή των τριών τουλάχιστον πρώην υπουργών που υπέγραψαν αποφάσεις, βρίσκεται σε προβληματισμό ως προς τις διιστάμενες απόψεις περί παραγραφής των αδικημάτων.