Την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μαζικών μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, από την 1η Φεβρουαρίου, εξήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξή του.
Ο κ. Βούγιας είπε ότι τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Εξάλλου, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα διατίθεται προς 45 ευρώ, αντί των 35.
Την ίδια ώρα, η αύξηση του εισιτηρίου από την 1η του Φλεβάρη, κατά 20 λεπτά, στα αστικά λεωφορεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη.
Το πρωί της Κυριακής μέλη της Κίνησης Πολιτών «Ακρίβεια στοπ» και «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» κατέλαβαν λεωφορεία σε κεντρικές γραμμές, καλώντας τους επιβάτες να μην πληρώνουν το εισιτήριο ως μοχλό πίεσης προς τον Οργανισμό για να πάρει τις αυξήσεις πίσω.