Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρα για την τήρηση του πλαφόν

Παραγγελία προς οκτώ εισαγγελείς εφετών απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εφιστά την προσοχή στους προϊσταμένους των εισαγγελιών ζητώντας τους να εφαρμόζουν την αυτόφωρη διαδι

  • Ant1
Μέτρα για την τήρηση του πλαφόν

Παραγγελία προς οκτώ εισαγγελείς εφετών απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εφιστά την προσοχή στους προϊσταμένους των εισαγγελιών ζητώντας τους να εφαρμόζουν την αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που δεν τηρείται η υπουργική απόφαση.

Επικαλούμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και την ανάγκη προστασίας των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, υπάρχουν νομοί που ή δεν τηρείται καθόλου το πλαφόν, ή το τηρούν πολύ λίγοι βενζινοπώλες.

Ενδεικτικά, στη Σάμο δεν τηρείται από κανέναν το πλαφόν, στη Μυτιλήνη οι μισοί πρατηριούχοι συμμορφώθηκαν, στην Κεφαλονιά μόλις οι 3 στους 10 και στα Δωδεκάνησα οι 4 από τους 10 δεν τηρούν το πλαφόν του υπουργείου.

Πάντως, αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας, με το αιτιολογικό ότι σε 8 από τους νομούς αυτούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο