Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης»

Η Κομισιόν εξετάζει ευρύτερο μηχανισμό εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν με χρηματοδότηση την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο. «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Κομισι

  • Ant1
Μπαρόζο: «Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης»

Η Κομισιόν εξετάζει ευρύτερο μηχανισμό εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν με χρηματοδότηση την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο.

«Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δανειοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Κομισιόν εξετάζει και τη θέσπιση ευρύτερου μηχανισμού εγγυήσεων για να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας», ανέφερε. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη ενοποίηση της ευρωζώνης θα επιτρέψει την έκδοση ευρωομολόγου. «Όταν η ευρωζώνη θα είναι έτοιμη, η έκδοση κοινών χρεογράφων θα δείχνει σαν το φυσικό επόμενο βήμα», ανέφερε. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ενώ κάποια ομόλογα ευρωζώνης μπορούν να εκδοθούν με βάση τις τρέχουσες Συνθήκες του ευρώ, η έκδοση ευρωομολόγων θα απαιτήσει αλλαγή στη Συνθήκη του ευρώ.

Αλλαγές στη συνθήκη ενδέχεται να χρειαστούν και για το ζήτημα των ομόφωνων αποφάσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναφορικά με το φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σημείωσε ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα 55 δισ. ευρώ ετησίως. «Θα πρέπει να συμβάλλει και ο χρηματοοικονομικός τομέας», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο