Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθ. Τσαυτάρης: Συνεχίζεται η δανειοδότηση του αγροτικού τομέα

Ξεκινά ξανά η δανειοδότηση των αγροτών που είχε σταματήσει λόγω της διαδικασίας συγχώνευσης...

  • Real.gr
Αθ. Τσαυτάρης: Συνεχίζεται η δανειοδότηση του αγροτικού τομέα
Ξεκινά ξανά η δανειοδότηση των αγροτών που είχε σταματήσει λόγω της διαδικασίας συγχώνευσης της Αγροτικής Τράπεζας με την Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Σας ανακοινώνω σήμερα ότι σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασιστεί να ανοιχτούν τα δάνεια για την υποστήριξη των γεωργών. Από σήμερα το πρωί θα αρχίσει να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και η τράπεζα με επιτόπιες παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές. Θα ανοίξει τα δάνεια για να συνεχιστεί η δανειοδότηση του αγροτικού τομέα», ανέφερε ο Υπουργός μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στο πρόγραμμα των χρηματοοικονομικών ενισχύσεων θα ενταχθούν και οι κτηνοτρόφοι που δεν είχαν έως σήμερα πρόσβαση, ώστε η τράπεζα να παράσχει κτηνοτροφικά δάνεια για τις ζωοτροφές.

Ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα αγροτικής γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. «Η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να λύσει το πρόβλημα της υπερβολικής υποθήκευσης της αγροτικής γης και μάλιστα η τράπεζα θα το κάνει αυτό από σήμερα. Δηλαδή όσοι πάνε για νέα δάνεια, η τράπεζα θα τους κάνει αυτόματα απομείωση και απελευθέρωση των δεσμευμένων εκτάσεων. Για το υπόλοιπο της γης και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το Υπουργείο είναι σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τραπεζών και τον Γ. Στουρνάρα για να γίνει ρύθμιση για τα δεσμευμένα χωράφια, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σε ό, τι αφορά τις αγροτικές ενισχύσεις, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι μετά την 15η Οκτωβρίου θα δοθεί το 50%, μετά το πράσινο φως από την Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο 50% θα δοθεί μετά τις 15/12/2012.

Τέλος, ο Υπουργός προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπογραφεί και η κοινή υπουργική απόφαση για την εκταμίευση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο