Βόμβα στα θεμέλια του παγκόσμιου τένις έβαλε έρευνα του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, καθώς αποκάλυψε την ύπαρξη στοιχείων που αποδεικνύουν πως υπήρξαν στημένοι αγώνες ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως σε Grand Slam.
Σε αυτούς φέρονται να συμμετείχαν και κορυφαίοι αθλητές, που έχουν κατακτήσει μεγάλους τίτλους, και οι οποίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μια έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2007 και τα αποτελέσματά της έχουν τεθεί υπόψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αποδεικνύει πως δίκτυα παράνομου στοιχήματος σε Ρωσία, βόρεια Ιταλία και Σικελία πόνταραν υπέρογκα ποσά και αποκόμιζαν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από αγώνες τένις που φέρονται να ήταν χειραγωγημένοι.
Τρεις εξ αυτών των αγώνων, δε, ήταν για το φημισμένο τουρνουά Γουίμπλεντον!
Μάλιστα η έρευνα καλούσε τις αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω διερεύνηση 28 αθλητών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια στην υπόθεση. Ονόματα δεν έγιναν γνωστά, παρά μόνο πως τους προσέγγιζαν σε μεγάλα ξενοδοχεία πριν από τουρνουά και τους πρόσφεραν 50.000 δολάρια και άνω για να χειρωγήσουν αγώνες τους.
Περισσότεροι από 16 τενίστες φέρονται να έχει διαπιστωθεί πως χάνουν παιχνίδια όταν υπάρχουν ύποπτα πονταρίσματα σε βάρος τους.