Υπό την πίεση του χρόνου αλλά και της FIFA, ΕΠΟ και πολιτεία συμφώνησαν στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου την Τρίτη 17 Μαΐου στις 20:30 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.
Στις επαφές που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στο Μεξικό όπου βρίσκονται για το συνέδριο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, φέρεται να αποφασίστηκε ο τελικός να διεξαχθεί με τον Τάσο Σιδηρόπουλο και το ευρωπαϊκό τιμ του διεθνούς ρέφερι, δηλαδή τους βοηθούς του Δαμιανό Ευθυμιάδη και Πολυχρόνη Κωσταρά ή έναν εκ των δύο και έναν από τους Αλεξέα, Πετρόπουλο που είχαν αρχικά οριστεί.
Η ΚΕΔ θα προχωρήσει εκ νέου σε ορισμό, ενώ ανοιχτό παραμένει για την ώρα τι θα γίνει με τους πρόσθετους βοηθούς Κουκουλάκης και Αρετόπουλο, το 4ο διαιτητή Τουμπακάρη και τον παρατηρητή Γκρούτση.
Τώρα αυτό που απομένει είναι να τα βρουν και η Super League με την NOVA αλλά και τις ομάδες που συμμετέχουν στα Play Offs. Άλλωστε από την στιγμή που «κλείδωσε» η διεξαγωγή του Τελικού και βάσει καταστατικού προηγούνται οι διοργανώσεις της ΕΠΟ, η Λίγκα πρέπει να βρει λύσεις για την δική της διοργάνωση.
Γι' αυτό τον λόγο έχει συγκαλέσει σήμερα (14:00) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο παρουσία όλων των μελών του συνεταιρισμού, με στόχο να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε και το πρόγραμμα των Play Offs να ολοκληρωθεί στις 29 Μαΐου και η ΑΕΚ να μείνει ικανοποιημένη, αλλά και η NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Πρωταθλήματος.
Πάντως ήδη ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση ενημέρωσε ότι είναι σύμφωνος σε όποιες τροποιήσεις, φτάνει τα πλέι οφ να ολοκληρωθούν στις 29 Μαΐου, ενώ και ο Ολυμπιακός ζήτησε να γίνει άμεσα ο τελικός, προκειμένου να να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της ομάδας που παραμένει ανενεργή εδώ και έναν μήνα.