Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλο: Ισοπαλία της Εθνικής στο «ντέρμπι» με Σερβία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην υδατοσφαίριση άξιζε τη νίκη και πλέον στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ουγαρία θα διεκδικήσει την πρωτιά που θα της δώσει αβαντάζ για τα προημιτελικά.

Πόλο: Ισοπαλία της Εθνικής στο «ντέρμπι» με Σερβία

Μετά την αγχωτική νίκη της πρεμιέρας με την Ιαπωνία, η Εθνική ομάδα της υδατοσφαίρισης ήρθε ισόπαλη 9-9 με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σερβία.

Παρουσιάζοντας πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή της πρεμιέρας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε δυνατά στο ματς. Προηγήθηκε γρήγορα με πέναλτι του Φουντούλη και γκολ του Ποντικέα στον παίκτη παραπάνω.

Παίζοντας λοιπόν εξαιρετική άμυνα, έφτασε να προηγείται ακόμα και με τέσσερα τέρματα διαφορά (5-1) στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι Σέρβοι αντέδρασαν και μείωσαν, ωστόσο η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο προηγούμενη 7-5 (χάρη σε γκολ των Γεννηδουνιά και Βλαχόπουλου).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι «πλάβι» έκαναν τη μεγάλη τους αντεπίθεση, ισοφάρισαν με τον Τσουκ σε επίθεση με παίκτη παραπάνω και εν τέλει γύρισαν το ματς, με γκολ του Νίκιτς από θέση φουνταριστού. Ωστόσο η Εθνική δεν είχε πει την τελευταία λέξη και με τέρμα του εκπληκτικού Φουντούλη (που σημείωσε τέσσερα συνολικά) ισοφάρισε 1:47 από τη λήξη.

Είχε, δε, την ευκαιρία να πανηγυρίσει και τη μεγάλη νίκη, ωστόσο την αποτελεσματική άμυνα που έπαιξε στο τέλος δεν διαδέχθηκε σωστή εκδήλωση επίθεσης. Παρόλα αυτά, στα τελευταία δευτερόλεπτα προστάτευσε αποτελεσματικά το σκορ και τελικά πήρε την ισοπαλία (9-9). Ένα αποτέλεσμα που της επιτρέπει σε περίπτωση νίκης στο τελευταίο ομίλου με την Ουγγαρία να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και να αυξήσει τις ελπίδες για έναν ευνοϊκότερο αντίπαλο στα προημιτελικά.

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκόσκο Πιέτοβιτς, Μάντιτς (1), Γκόκιτς, Ραντέλοβιτς, Τσουκ (1), Ντούσκο Πιέτοβιτς, Νίκιτς (1), Άλεκσιτς (1), Γιάκσιτς (1), Φιλίποβιτς (2), Πρλαίνοβιτς (1), Στέφαν Μίτροβιτς (1), Μπράνισλαβ Μίτροβιτς

Ελλάδα (Θεόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης , Δερβίσης, Γεννηδουνιάς (1), Φουντούλης (4), Ποντικέας (1), Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος (1), Γούνας, Βλαχόπουλος (2), Γαλανόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v