Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To σόου του Μπολτ με τις Βραζιλιάνες και η δεύτερη θέση του Φελπς

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ εμφανίστηκε με καλλίγραμμες χορεύτριες και εμφανίστηκε σίγουρος για την κατάκτηση άλλων τριών χρυσών μεταλλίων.

To σόου του Μπολτ με τις Βραζιλιάνες και η δεύτερη θέση του Φελπς

 

Οι κούρσες της μιας ανάσας είναι από τις στιγμές που ξεχωρίζουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, πόσο μάλιστα εάν ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Γιουσέιν Μπόλτ!

Ο Τζαμαϊκανός μετράει αντίστροφα για την υπεράσπιση των τίτλων του σε 100μ., 200μ. και 4x100μ. και έτσι φρόντισε να δώσει το δικό του «χρώμα» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ρίο.

Ο άνθρωπος «αστραπή» περιστοιχισμένος από σέξι Βραζιλιάνες που φορούσαν τις παραδοσιακά αποκαλυπτικές αμφιέσεις του καρναβαλιού, άφησε αιχμές για αντιπάλους του που ντοπάρονται αλλά δεν έδειξε να ανησυχεί.

«Στη ζωή τίποτα δεν είναι εγγυημένο, αλλά δεν ανησυχώ. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν η Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Εγώ κατεβαίνω στους αγώνες για να δώσω χαρά στο κοινό, αλλά πιστεύω ότι το άθλημα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση και βγαίνουν οι κακοί από τη μέση. Ο κόσμος πρέπει να έχει πίστη. Πρέπει να περάσουμε από τις άσχημες στιγμές για να φτάσουμε στις καλές. Πιστεύω πως το άθλημα θα είναι καθαρό σε λίγα χρόνια», τόνισε o 29χρονος αθλητής.

Δεύτερος ο Φελπς αλλά στον ημιτελικό

Στον τελικό των 200μ. προκρίθηκε ο Μάικλ Φελπς φιλοδοξώντας να κατακτήσει το 23ο του Ολυμπιακό μετάλλιο και ταυτόχρονα το 19ο χρυσό. Η είδηση είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Αμερικανός αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Πρώτος ήταν ο Ούγγρος, Τάμας Κεντερέσι, αλλά η μεγάλη μάχη θα γίνει στον τελικό.

Τα μετάλλια της πάλης

Ο Οσκαρ Φιγκερόα είναι ο νικητής στα 62 κιλά της άρσης βαρών. Ο Κολομβιανός πρωταθλητής σήκωσε 318 κιλά στο σύνολο και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, έχοντας πάρει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 2008 στο Καλάο.

Δεύτερος ήταν ο Ινδονήσιος Γιούπι Ιράβαν με 312 κιλά στο σύνολο και τρίτος ο Κοζάκος Φαρλάντ Κάρκι με 305 κιλά στο σύνολο.

Γυναικείο ράγκμπι

Η Αυστραλία κατέκτησε το πρώτο χρυσό στο γυναικείο ράγκμπι σε Ολυμπιακούς αγώνες. Τα «καγκουρό» επικράτησαν της «γειτόνισσας» Νέας Ζηλανδίας με 24-17 στον πρώτο ιστορικά τελικό του αγωνίσματος και πήραν την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση, αφήνοντας στις Νεοζηλανδές το ασημένιο μετάλλιο.

Πρώτες σκόρερ των Αυστραλέζων ήταν οι Γκριν, Πέλιτε και Κόσλικ με 5 γκολ, ενώ για τις ηττημένες ξεχώρισε η ΜακΑλιστερ με 10 γκολ.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Καναδά, ο οποίος στο «μικρό» τελικό νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία με 33-10.

Γυμναστική

Οι Γιαπωνέζοι πρωταθλητές (ΚόχεΪ Ουτσιμούρα, Κένζο Σιράι, Ριοχέι Κάτο, Κότζι Γιαμαμούρο και Γιουσούκε Τανάκα) συγκέντρωσαν 274,094 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και πήραν την πρώτη θέση στις τελευταίες ασκήσεις του προγράμματος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους.

Δεύτεροι ήταν οι Ρώσοι με 271,453 βαθμούς και τρίτοι οι Κινέζοι με 271,122 βαθμούς.

Συγχρονισμένη κολύμβηση

Το δίδυμο των Λιού Γιν και Αϊσεν Τσεν κυριάρχησε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα συγχρονισμένων καταδύσεων ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Κινέζοι πρωταθλητές συγκέντρωσαν 496,69 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατέκτησαν την πρώτη θέση, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2008 στην πατρίδα τους.

Δεύτεροι ήταν οι Αμερικανοί Στιλ Τζόνσον και Ντέιβιντ Μπούντια με 457,11 βαθμούς και «χάλκινοι» οι Βρετανοί Ντάνιελ Γκουντφίλοου και Τόμας Ντέιλι με 444,45 βαθμούς.

Ξιφασκία

Η Γιάνα Εγκοριάν επικράτησε 14-15 της Σοφία Βελίκαγια στον τελικό της σπάθης γυναικών και κατέκτησε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Ρωσίδα που απέκλεισε την Βάσω Βουγιούκα στη φάση των «16» των αγώνων έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ασημένια ολυμπιονίκη του Λονδίνου. Βρέθηκε να χάνει 8-5 στο τέλος της πρώτης περιόδου, όμως κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει την πολυπόθητη πρώτη θέση.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανή Όλγα Χαρλάν, με νίκη επί της Μανόν Μπρουνέ με 15-10.

Τζούντο

Η Ραφαέλα Σίλβα χάρισε στη Βραζιλία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους «δικούς» της Ολυμπιακούς αγώνες, επικρατώντας με Waza-ari της Σουμιγιά Ντοργσουρέν από τη Μογγολία.

Η Σίλβα, που κυνήγησε τη διάκριση και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ήταν η νικήτρια στην κατηγορία των 57κ. παίζοντας με πάθος και στα πέντε ματς που έδωσε.

Ο μοναδικός αγώνας που δυσκολεύτηκε ήταν αυτός στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισε την ασημένια ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κορίνα Καπριορου από τη Ρουμανία. Μετά από επτά λεπτά αγώνα και με τον κόσμο να μην σταματάει να την αποθεώνει πήρε τη νίκη που την έστειλε στον τελικό.

Εκεί συνάντησε την τζουντόκα από την Μογγολία Σουμιγιά Ντοργσουρέν, που δεν κατάφερε να μπει εμπόδιο στο δρόμο της για το χρυσό, νικώντας την με Waza-ari.

Στον σημερινό τελικό των ανδρών, στην κατηγορία 73κ ο Ιάπωνας Σοχέι Όνο πήρε το χρυσό μετάλλιο, επικρατώντας με Ippon του Ορουγιόφ από το Αζερμπαϊτζάν.

Σκοποβολή

Ο Γιόσιπ Γκλάσνοβιτς είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο τραπ σκοποβολής ανδρών στο Ρίο. Ο Κροάτης πρωταθλητής νίκησε στον τελικό του αγωνίσματος τον Ιταλό Τζιοβάνι Πελιέλο με 4-3 στο Shot On (κ.α. 13-13) και κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας το ασημένιο στον αντίπαλό του και κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό του μετά από αυτό στο ομαδικό το 2012 στο Λονδίνο.

«Χάλκινος» ήταν ο Βρετανός Εντουαντ Λινγκ, που νίκησε στο «μικρό» τελικό τον Τσέχο Νταβίντ Κοστελέτσκι με 13-9.

Άρση βαρών

Οι Ταϊλανδέζες κυριάρχησαν στα μετάλλια στα 58 κιλά γυναικών άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι αθλήτριες από της χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία. Πρώτη ήταν η Σικάνια Σρισουράτ με 240 κιλά στο σύνολο με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση της 21χρονης αθλήτριας.

Δεύτερη ήταν η Πιμσίρι Σιρακάου με 232 κιλά στο σύνολο και τρίτη η Χσινγκ Κούο από την Κινεζική Ταϊπέι με 231 κιλά στο σύνολο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v