Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καρφιά» από Μαραντόνα για τον αποκλεισμό της Αργεντινής

Ο κορυφαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής επιτέθηκε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του για την συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας.

«Καρφιά» από Μαραντόνα για τον αποκλεισμό της Αργεντινής

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Αργεντινής από το ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος εξαπέλυσε κεραυνούς κατά των στελεχών της ομοσπονδίας.

«Με όλο το σεβασμό στην Ονδούρα, είναι μια χώρα που παίζει καλό μπέιζμπολ, αλλά από ποδόσφαιρο δεν έχει ιδέα. Και μας απέκλεισαν», τόνισε ο θρύλος του ποδοσφαίρου στον ραδιοφωνικό σταθμό La Red.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πρόσφερε τη βοήθειά του στον προπονητή της ομάδας, Βάσκο Ολαρτικοετσέα, αλλά εκείνος δεν τη δέχτηκε. «Προσφέρθηκα να βοηθήσω, αλλά μου είπε πως δεν χρειάζεται. Δεν έχω παράπονο από εκείνον, είναι πολύ καλός άνθρωπος κι εγώ ήθελα να τον βοηθήσω γιατί ήξερα πως θα ερχόταν καταστροφή», τόνισε.

Δεν παρέλειψε, δε, να «καρφώσει» την ηγεσία της ομοσπονδίας. «Η ομάδα έπαιζε στο Ρίο κι αυτοί ήταν στο Μαϊάμι και λιάζονταν. Δεν τους νοιάζει το ποδόσφαιρο της χώρας. Αυτό που έγινε με τον Μέσι τούς εξέθεσε», ανέφερε.

Τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την πρόσληψη του Εντγκάρντο Μπάουζα στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. «Υπάρχει ο κίνδυνος να μην πάμε στο Μουντιάλ. Του εύχομαι καλή τύχη, αλλά θα είναι δύσκολο», είπε.

Πρόκριση και για Βραζιλία

Μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες, η Βραζιλία συνέτριψε 4-0 τη Δανία μπροστά σε 40.000 θεατές και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, μάλιστα ως πρώτη μετά το 1-1 ανάμεσα σε Νότια Αφρική και Ιράκ.

Δύο γκολ πέτυχε ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα (26', 80') και από ένα οι Γκάμπριελ Ζεσούς (40') και Λουάν Βιέιρα (50') για τη Βραζιλία.

Η Δανία, που πέρασε ως δεύτερη, θα συναντήσει στους «8» τη Νιγηρία, η Πορτογαλία του Αντρέ Μάρτινς θα βρει απέναντί της τη Γερμανία, ενώ Νότιος Κορέα και Ονδούρα συνθέτουν το τέταρτο ζευγάρι των προημιτελικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v