Στη μάχη για το βάθρο Κοκκαλάνης και Μαντής – Καγιαλής

O Kοκκαλάνης είναι στην 5η θέση και απομένει μια ιστιοδρομία, ενώ το ελληνικό δίδυμο των Μαντή και Καγιαλή είναι στη 4η θέση. «Χαμηλά» η Σκαρλάτου.

Στη μάχη για το βάθρο Κοκκαλάνης και Μαντής – Καγιαλής

Ο Βύρων Κοκκαλάνης διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς παρέμεινε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία RSX Ανδρών, όπου πλέον εκκρεμεί η τελική ιστιοδρομία!

Συγκεκριμένα, ο ιστιοπλόος τερμάτισε στην 12η θέση στη δέκατη ιστιοδρομία, στην 11η κατά την 11η ιστιοδρομία και αντίστοιχα στη 10η στη δωδέκατη ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα να διατηρήσει τη θέση. Έτσι, ο Κοκκαλάνης έχει 91 βαθμούς ποινής, με τον πρωτοπόρο Ολλανδό, Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, να έχει 29 β.π., τον Βρετανό Νικ Ντέμπσεϊ που είναι δεύτερος να έχει 52 β.π. και τον τρίτο Πολωνό Πιοτρ Μίσκα να έχει 86 β.π.

Στην τελευταία ιστιοδρομία ή αλλιώς Medal Race συμμετέχουν οι δέκα πρώτοι της γενικής κατάταξης και οι βαθμοί ποινής μετρούν διπλοί.

Στη 4η θέση Μαντζής και Καγιαλής

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών «έπεσαν» οι Παναγιώτης Μαντής και Παύλος Καγιαλής, πίσω από τους Κροάτες Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα (1η θέση), τους Αυστραλούς Γουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ (2η θέση) και τους Βρετανούς Λοηυκ Πέισιενς, Κρις Γκρουμπ.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 5η θέση στην 4η ιστιοδρομία, όμως η 13η της 5ης ιστιοδρομίας απέβη μοιραία, με αποτέλεσμα να έχουμε την πτώση στην 4η θέση.

Στη 19η θέση η Σκαρλάτου

Στην 19η θέση της γενικής κατάταξης των RS:X γυναικών με 172 β.π. ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της η Αγγελική Σκαρλάτου, μετά την ολοκλήρωση της 11η (20η θέση) και της 12ης ιστιοδρομίας (16η θέση).
Στην πρώτη θέση παρέμεινε η Ρωσίδα Στεφανία Ελφούτινα με 55 β.π., δεύτερη είναι η Ιταλίδα Φλάβια Ταρταλίνι με 56 β.π. και τρίτη η Ισπανή Μαρίνα Αλαμπάου Νέιρα με 58 β.π.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v