Η Λεντέκι σάρωσε στα 800μ. με νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Το χρυσό κορίτσι της κολύμβησης, μόλις στα 19 της, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 8:04.79, κατεβάζοντας σχεδόν δύο δευτερόλεπτα τη δική της επίδοση. Η Αμερικανίδα φεύγει από το Ρίο με 4 χρυσά και ένα ασημένιο!

Η Λεντέκι σάρωσε στα 800μ. με νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Κέιτι Λεντέκι είναι ανίκητη στα 800μ. ελεύθερο και το απέδειξε και στους Ολυμπιακούς του Ρίο, τερματίζοντας περίπου 11.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη. Η 19χρονη Αμερικανίδα, έστω και χωρίς την πίεση αντιπάλου, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 8:04.79, το οποίο σημείωσε βελτιώνει κατά σχεδόν δύο δευτερόλεπτα το 8:06.68 που είχε (φυσικά) η ίδια από τις 17 Ιανουαρίου 2016, στο Όστιν του Τέξας.

Με τη νίκη της αυτή, η Λεντέκι ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ρίο με απολογισμό τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο και έγινε η πρώτη κολυμβήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κερδίζει στην ίδια διοργάνωση τα 200μ., τα 400μ. και τα 800μ. ελεύθερο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Λεντέκι και ο Φελπς (στα 200μ. μικτή) είναι οι μόνοι που διατήρησαν στο Ρίο τον Ολυμπιακό τίτλο που είχαν κατακτήσει πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

Οι υπόλοιπες επτά φιναλίστ γνώριζαν εξ αρχής ότι θα είχαν μία δική τους κούρσα, με «έπαθλο» τα άλλα δύο μετάλλια. Η Τζαζ Κάρλιν από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν τελικά αυτή που τερμάτισε δεύτερη με 8:16.17, αφήνοντας ελάχιστα πίσω της την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπογκλάρκα Κάπας (8:16.37), που έφερε την Ουγγαρία για πρώτη φορά στο βάθρο των 800μ ελεύθερο. Ένα αγώνισμα στο οποίο οι ΗΠΑ κυριαρχούν με εννέα τίτλους σε 13 διοργανώσεις και, όσο θα υπάρχει Λεντέκι, θα κερδίσουν κι άλλους.

ΤΕΝΝΙΣ-Χρυσός ο Ναδάλ στο διπλό

Το δεύτερό του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει ο Ράφα Ναδάλ.

Με παρτενέρ τον Μαρκ Λόπεθ χάρισαν στην Ισπανία την πρωτιά στο διπλό του τένις νικώντας 6-2, 3-6 και 6-4 το ρουμανικό δίδυμο Μεργκέα-Τετσάου στον τελικό.

Ο 30χρονος Ναδάλ, που το 2008 είχε κατακτήσει το απλό στο Ρίο, θα έχει την ευκαιρία να πάρει ένα ακόμη μετάλλιο, μιας και βρίσκεται στα ημιτελικά του απλού όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμερικανοί Τζόνσον και Σοκ που επικράτησαν 6-2, 6-4 των Καναδών Νέστορ και Πόσπισιλ στον μικρό τελικό.

ΣΤΙΒΟΣ-ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Η Αμερικανίδα Μισέλ Κάρτερ ήταν η νικήτρια στη σφαιροβολία γυναικών κατά την 1η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Κάρτερ πήρε το χρυσό μετάλλιο με καλύτερη βολή στα 20.63μ, αφήνοντας δεύτερη την «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012) Βαλερί Ανταμς (Νέα Ζηλανδία) με 20.42μ και τρίτη την Ανίτα Μάρτον (Ουγγαρία) με 19.87μ.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ:«Έσπασε» το ρεκόρ του Πύρρου Δήμα!

O Ιρανός Κιανούς Ροστάμι είναι ο νέος χρυσός ολυμπιονίκης στην κατηγορία 85κ. της άρσης βαρών χαρίζοντας στη χώρα του το πρώτο της μετάλλιο στο Ρίο.

Ο 25χρονος αθλητής που ήταν χάλκινος στο Λονδίνο το 2012 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο με 396 κιλά, καθώς κλήθηκε στην τελευταία προσπάθειά του στο ζετέ να βάλει 217 κιλά στη μπάρα για να καταρρίψει κατά ένα κιλό το δικό του ρεκόρ που κατείχε από τον περασμένο Μάρτιο.

Δεύτερος ήταν ο Κινέζος Τιάν Τάο που σήκωσε επίσης 217κ. στο ζετέ κι έτσι πήρε το Ολυμπιακό ρεκόρ που κρατούσε ο Πύρρος Δήμας με 215 από το Σίδνεϊ το 2000 (κατοχυρώνεται σε εκείνον το ρεκόρ γιατί το έκανε πρώτος χρονικά).

Την ίδια επίδοση με τον Κινέζο στο ζετέ είχε και ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Σινκραϊάν που έφτασε τα 390κ. στο σύνολο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη διαφορά σωματικού βάρους από τον Καζάκο Ουλάνοφ.

Yπενθυμίζεται πως ο Θοδωρής Ιακωβίδης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Σήκωσε 350κ. και κατέκτησε την 12η θέση όντας δεύτερος στο β' γκρουπ.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Στο... τρίποντο νίκησαν οι ΗΠΑ την Σερβία

Μετά την Αυστραλία, ήταν η σειρά της Σερβίας να φέρει τις ΗΠΑ στα όριά τους, αλλά τελικά «λύγισε» κι αυτή. Οι Αμερικανοί παρά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα ζορίστηκαν πολύ να φτάσουν στο 94-91, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να αστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο στην εκπνοή. Ο Κάιρι Ίρβινγκ με 15 πόντους και 4 ασίστ ξεχώρισε από τους νικητές, μεγάλη εμφάνιση από τον Νίκολα Γιόκιτς (25π.), αλλά και τους Τεόντοσιτς-Ραντούλιτσα (18π.) από τους «πλάβι» που μετρούν τρεις σερί ήττες.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ματς, η Team USA μπήκε φουριόζα, προηγήθηκε με 9-0 και έφτασε ακόμη και στο +18 (23-5), ενώ αν έλειπαν τα νεύρα των Τζόρνταν και Γκριν που δέχτηκαν τεχνικές ποινές το δεκάλεπτο θα ολοκληρωνόταν με κάτι καλύτερο από το 27-15. Οι «πλάβι» αναθάρρησαν, βελτίωσαν την εικόνα τους, αλλά ο Ίρβινγκ «ζεστάθηκε» και δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περισσότερο από το -8 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έγινε ακόμη πιο απειλητική στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν μείωσε ακόμη και στους πέντε (65-60). Η αποβολή του εξαιρετικού Ραντούλιτσα έδωσε την ευκαιρία στον ακόμη καλύτερο Γιόκιτς να κάνει πράγματα και θαύματα, με αποτέλεσμα η Σερβία να πλησιάσει στους τρεις. Κι αν ο Μπογκντάνοβιτς ήταν εύστοχος στο τελευταίο σουτ του αγώνα, ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική.

Δεκάλεπτα: 27-15, 50-41, 72-62, 94-91.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπάτλερ 9, Ντουράντ 12, Τζόρνταν 13, Λάουρι 2, ΝτεΡόζαν 11, Ίρβινγκ 15, Τόμπσον 3, Κάζινς 5, Τζορτζ 12 (9 ριμπ.), Γκριν, Άντονι 12.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 18 (6 ασίστ), Σιμόνοβιτς 3, Μπογκντάνοβιτς 7, Μάρκοβιτς 12, Κάλινιτς 5, Νέντοβιτς 3, Μπίρτσεβιτς, Ραντούλιτσα 18, Γιόκιτς 25, Στίματς, Γιόβιτς, Μάτσβαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v