Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ασημένιος» ο Σπ. Γιαννιώτης, έχασε το χρυσό στο φώτο φίνις!

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον έλληνα πρωταθλητή στην τελευταία συμμετοχή της καριέρας του. Μπλόκαρε την ένσταση για δυο χρυσά. Τι δήλωσε μετά τον αγώνα-θρίλερ. Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία.

«Ασημένιος» ο Σπ. Γιαννιώτης, έχασε το χρυσό στο φώτο φίνις!

Μετά από μια μεγάλη εμφάνιση στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης ο Ελληνας πρωταθλητής, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, κέρδισε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. 

Ο 36χρονος πρωταθλητής πέρασε μπροστά λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και έπεσε στο νήμα ταυτόχρονα με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν. 

Οι διοργανωτές έδωσαν αρχικά νικητή τον Σπ. Γιαννιώτη, αλλά μετά το φώτο φίνις και τα επίσημα αποτελέσματα κατετάγη δεύτερος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονόμετρο έδωσε τόσο για τον Ελληνα, όσο για τον Ολλανδό συναθλητή του τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Μπλόκαρε την ένσταση ο Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν είναι μοναχά ένας τεράστιος αθλητής στον υγρό στίβο, αλλά και εκτός νερού και αυτό το απέδειξε με την κίνησή του να αποσυρθεί η ένταση για το φώτο – φίνις!

Ο 36χρονος, λοιπόν, όταν έμαθε πως η ελληνική πλευρά έχει σκοπό να καταθέσει ένσταση για το μετάλλιό του, διαφώνησε και επέμεινε να μην κατατεθεί, θεωρώντας πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων!

Η στάση του, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει ποτέ η διαδικασία της ένστασης, προκειμένου να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Γιαννιώτης τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Ολυμπιονίκη, Φέρι Βίρτμαν.

H ελληνική πλευρά κατέθεσε ένσταση η οποία δεν έγινε δεκτή.

 

 

Γιαννιώτης: Το κέρδισε δίκαια ο Ολλανδός

Ο «αργυρός» ολυμπιονίκης μετά το τέλος του σπουδαίου αγώνα φανερά συγκινημένος δήλωσε:

«Σήμερα ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα, είπα στον εαυτό μου, «δώσε και αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς...».

Είχα κλείσει τα μάτια. Έλεγα: «Είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Δώσε ότι μπορείς...».
Δεν ήμουν στην αναπνοή του Ολλανδού και δεν μου βγήκε η χεριά και έτσι έχασα το χρυσό, αλλά δεν με πειράζει.
Γι' αυτό που ήρθα το πραγματοποίησα. Ήταν δύσκολο. Τόσα χρόνια είχα κουραστεί πάρα πολύ. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο πόνος ήταν τόσο έντονος, οι αθλητές το ξέρουν. Στα τελευταία μέτρα είχα θολώσει.

Δεν μπορούσε να είναι καλύτερο το φινάλε. Σίγουρα θα ήθελα το χρυσό, αλλά το βάθρο ήταν απωθημένο. Αυτό ήταν το όνειρο μου. Το κατάφερα μετά από πέντε ολυμπιακούς αγώνες.

Το κέρδισε δίκαια ο Ολλανδός. Νιώθω μέσα μου απίστευτη χαρά.

Μετά τη Βαρκελώνη, το 2013, που το κέρδισα, η θάλασσα στο Ρίο ήταν το σπρώξιμο που ήθελα. Τα τελευταία μέτρα δεν ήθελα να φτάσω με όλους. Δεν ήθελα να φτάσω στο σπριντ, γιατί ήταν πιο νέοι και θα ήταν πιο δυνατοί.
Και όμως στο σπριντ τα κατάφερα. Αυτό που ήρθα να κάνω το έκανα.

Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στον προπονητή μου, στη γυναίκα μου και όσοι βρέθηκαν στο πλευρό μου. Όλοι μου έδωσαν ώθηση για να πετύχω το στόχο μου. Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου». 

Το who is who του Σ. Γιαννιώτη

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν 5ος και 7ος ολυμπιονίκης (2004) της κολύμβησης, ο μοναδικός Έλληνας με τριπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση.

Ανήκει στον Ολυμπιακό. Προπονητής του είναι ο Νίκος Γέμελος. Ήταν έβδομος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκας το 2001. Το 2003 κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ200μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. To 2011 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 10 χλμ σε ανοιχτό νερό και αναδείχθηκε Αθλητής της Χρονιάς από τον ΠΣΑΤ. Κατόπιν επιλέχθηκε από τη FINA ως υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2012 στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο αθλητής αγωνίστηκε στον τελικό των 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και κατέλαβε τη 17η θέση με χρόνο 1:52.20. Επίσης, αγωνίστηκε στον τελικό των 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και τερμάτισε τέταρτος με 1:50:05.

Συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία 

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter. 

Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά! αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

Στην κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη στην κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία σε ανάρτηση της στα Social media έγραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»

Τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας εκφράζουμε στον κορυφαίο αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, αναφέρεται στο συγχαρητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεινός μαχητής, ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί πρότυπο όχι μοναχά για τις παγκόσμιες διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησε, αλλά κυρίως διότι υπηρέτησε με μοναδικό τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί το επιστέγασμα μιας λαμπρής αθλητικής πορείας. Θερμά συγχαρητήρια, ακόμη, στον προπονητή του αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της ζωής και των αγώνων του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο δίνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Οπως αναφέρει, «ο Σπύρος Γιαννιώτης, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, δεν είναι μόνο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ένα σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, για την αγωνιστικότητα, την επιμονή, αλλά και το ήθος του. Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που έχει διανύσει σε όλα τα νερά της γης, τον οδήγησαν στη δικαίωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ένα ασημένιο μετάλλιο που ζυγίζει χρυσάφι. Πραγματοποίησε το όνειρό του δίνοντας στα 36 του χρόνια και την τελευταία ικμάδα του εαυτού του και πέρα από αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε. Η Ελλάδα υποκλίνεται στο μεγαλείο της ψυχής του. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε και μαζί του τον ακάματο προπονητή του Νίκο Γέμελο.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v