Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαιώθηκε η ομάδα 4Χ100μ. των ΗΠΑ

Οι Αμερικανίδες έτρεξαν χωρίς ... αντίπαλο και έκαναν την καλύτερη επίδοση, μετά την δικαίωσή τους στην ένσταση για την ακύρωσή τους λόγω...Βραζιλίας!

Δικαιώθηκε η ομάδα 4Χ100μ. των ΗΠΑ

Η δικαίωση της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οριστικοποιήθηκε με την πρόκρισή της στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής. 

Οι Γκάρντνερ, Φέλιξ, Μπαρτολέτα και Ακινόσου έτρεξαν μόνες του, μετά την ένσταση που κέρδισαν για το σπρώξιμο της Βραζιλίας στη Φέλιξ και με 41.77 προκρίθηκαν με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις ομάδες των ημιτελικών και θα συμμετάσχουν στον τελικό, ώστε να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

ΔΕΚΑΘΛΟ-Νίκη Ίτον με ολυμπιακό ρεκόρ

Ο σπουδαίος Αστον Ιτον έφτασε τους 8.893 βαθμούς στα δέκα αγωνίσματα του δεκάθλου, πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο και ισοφάρισε το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τόμας Σέρμπλε από το 2004 στην Αθήνα.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής συγκέντρωσε 8.893 βαθμούς στα δέκα αγωνίσματα του προγράμματος και απέδειξε πως είναι με διαφορά ο κορυφαίος δεκαθλητής των τελευταίων πέντε ετών. Ο Ιτον είχε 10.46 στα 100 μέτρα, 7.94 στο μήκος, 14.73 στη σφαιροβολία, 2.01 στο ύψος, 46.07 στα 400 μέτρα, 13.80 στα 110 μέτρα με εμπόδια, 45.49 στη δισκοβολία, 5.20 στον ακοντισμό, 59.77 στο επί κοντώ και 4.23.33 στα 1.500 μέτρα.

Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Κέβιν Μαγέρ με 8.834 βαθμούς και τρίτος ο Καναδός Ντάμιαν Βάρνερ με 8.666 βαθμούς και την καλύτερη φετινή του επίδοση.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ- Έκπληξη Κόλακ

Η Σάρα Κόλακ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη.

Η Κροάτισσα πρωταθλήτρια έριξε βολή στα 66.18 στην τέταρτή της προσπάθεια και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα βρισκόταν στην όγδοη θέση και έφτασε στο ύψιστο σημείο της μικρής καριέρας της στις διεθνείς μεγάλες διοργανώσεις.

Έτσι, άφησε τη Νοτιοαφρικανή Σουνέτ Βιλιόεν, που μέχρι εκείνη τη στιγμή προηγούνταν, στη δεύτερη θέση με 64.92, και στην τρίτη την Μπάρμπορα Σποτάκοβα, με την Τσέχα σταρ, μετά τα δύο χρυσά σε Πεκίνο και Λονδίνο, να κατακτά το τρίτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έστω και χάλκινο, με βολή στα 64.80 στην πέμπτη της προσπάθεια και ενώ μέχρι τότε βρισκόταν στην έβδομη θέση.

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ- Χρυσό με ολυμπιακό ρεκόρ για τον Κράουζερ

Ο Ράιαν Κράουζερ έριξε τη σφαίρα στα 22.52, έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του, είχε καταπληκτικές βολές σε όλες του τις προσπάθειες και πήρε από την αρχή το προβάδισμα και τη διαφορά από τους αντιπάλους του, φτάνοντας να προηγείται σταθερά από τη δεύτερη βολή με 22.22 και έφτασε στο αποκορύφωμά του στην πέμπτη του προσπάθεια με το 22.52, γράφοντας ιστορία, με μία ακόμα βολή στα 22.26, αφήνοντας στο παρελθόν το 22.47 του Ουλφ Τίμερμαν από το 1988 στη Σεούλ.

Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 στο Πεκίνο, Τζόε Κόβακς, με βολή στα 21.78 στην πρώτη του προσπάθεια και με τρεις άκυρες και τρίτος ο Νεοζηλανδός Σαμ Ουόλς με 21.36 στην πέμπτη του προσπάθεια.

Έκτος ήταν ο δυο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο Τόμας Μαγέφσκι, με 20.72 στην τελευταία διοργάνωση της καριέρας του.

Ο πίνακας μεταλλίων...

Στην 30η θέση του πίνακα μεταλλίων, με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα βρίσκεται η Ελλάδα, μετά και το χάλκινο στα 470 της ιστιοπλοίας από τους Μάντη-Καγιαλή.

Συνεχίζουν το βιολί τους οι Αμερικανοί, οι οποίοι έφτασαν τα 100 μετάλλια και βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τον δεύτερο.

Σκληρή αναμένεται η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Κίνας, με τους Βρετανούς να έχουν δύο χρυσά μετάλλια παραπάνω (22 έναντι 20), ενώ οι τρίτοι Κινέζοι υπερτερούν στο συνολικό αριθμό (58 έναντι 56).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v