Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Kατερίνα Στεφανίδη θα είναι η σημαιοφόρος της Ελλάδας

Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν η... τυχερή της κλήρωσης που έγινε στο αρχηγείο της ολυμπιακής ομάδας, όπου μπήκαν τα ονόματα της νικήτριας του επί κοντώ και του Λευτέρη Πετρούνια.

H Kατερίνα Στεφανίδη θα είναι η σημαιοφόρος της Ελλάδας

Από τη στιγμή που η Άννα Κορακάκη είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, όλοι θεωρούσαν ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας θα ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων.

Ωστόσο το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη άλλαξε τα δεδομένα.

Οι άνθρωποι της ελληνικής αποστολής μη θέλοντας να πάρουν κάποια απόφαση που ίσως θα μπορούσε να δυσαρεστήσει κάποιον από τους δυο αθλητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κλήρωση μεταξύ των δύο χρυσών Ολυμπιονικών μας, Στεφανίδη και Πετρούνια (από τη στιγμή που η Άννα Κορακάκη έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα).

Σε αυτή βγήκε το όνομα της 26χρονης άλτριας, η οποία τελικά και θα είναι εκείνη που θα κρατήσει την σημαία της χώρας μας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Aγώνων του Ρίο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αύριο Κυριακή 21 Αυγούστου, θα είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.
Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.»

Συγκίνηση στην απονομή μεταλλίου

Χθες, με ένα πλατύ χαμόγελο, αλλά και εμφανή τη συγκίνησή της, η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και σιγοτραγούδησε τον εθνικό ύμνο που ακούστηκε, προς τιμήν της, στο «Ζοάο Χαβελάνζε».

Δίπλα στη Στεφανίδη, που είναι διπλά χαρούμενη μιας και θα είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην αυριανή τελετή λήξης, ήταν η αργυρή Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και η χάλκινη Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία).

Το μετάλλιο απένειμε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια μια γυναίκα-θρύλος του στίβου, η Πολωνή Ιρένα Σεβίσκα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v