Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Bραζιλία «έσπασε» την κατάρα και πήρε το χρυσό!

Ο Νεϊμάρ δικαιώθηκε που επέλεξε να ενισχύσει τη «σελεσάο» στους Ολυμπιακούς αγώνες αφού άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους κόντρα στη Γερμανία (1-1) και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι (5-4) για την ομάδα του.

H Bραζιλία «έσπασε» την κατάρα και πήρε το χρυσό!

Η Βραζιλία νίκησε 5-4 τη Γερμανία στα πέναλτι (1-1) στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου του Ρίο και κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Μάλιστα «έσπασε» την κατάρα την... έδρα της, όπου έχασε δύο φορές ως διοργανώτρια το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950 και το 2014, ενώ πήρε και μια... ρεβάνς από τα "πάντσερ" για το βαρύ και ασήκωτο 7-1 στα ημιτελικά του Μουντιάλ πριν δύο χρόνια.

Ο Νεϊμάρ ήταν ουσιαστικά ο πρωταγωνιστής της για τη «σελεσάο», αφού ευστόχησε στο νικηφόρο πέναλτι και είχε ανοίξει το σκορ στο 17' με το καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ. Για τη Γερμανία, είχε ισοφαρίσει ο Μέγερ στο 59΄με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πάντως, οι παίκτες του Ροτζέριο Μιχάλε ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και, εκτός της φάσης του δοκαριού των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους τους. Αντίθετα, πίεσαν, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Χορν και δικαιώθηκαν στην απόκρουση του Ουέβερτον στην εκτέλεση του Πέντερσεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v